CONCERT MEMORABIL -Legion și-a luat adio de la fani după 25 de ani

244

Seară plină de emoții weekendul trecut în Shadows Rock din Baia Mare, unde a avut loc concertul de adio al trupei Legion. După 25 de ani de activitate, cu suișuri și coborâșuri, rockerii din Seini și-au luat un călduros adio de la fanii și prietenii care le-au fost alături la bine și la greu. Și colegii de breaslă au ținut să le aducă un ultim omagiu, semn că trupa Legion își va face simțită lipsa pe scena trupelor metal.

“Fără îndoială au fost perioade când Legion era una din cele mai tari trupe românești de metal. Am cântat cu ei pe aceași scenă de zeci de ori, nu doar în perioada 1995-2000 la Phoenix în Baia Mare, Zamifescu în Satu Mare și festivalurile de atunci: Rock Fest Seini, Samfest, Top T, Posada, Constelații, Metalfan, etc… dar și în epoca “modernă”, atât în țară cât și în Franța. De aceea sincer am fost bucuros să cântăm la Rockstadt Brașov, în cadrul turneului lor de adio”, a declarat Mihai Tivadar, liderul formației Dirty Shirt.

“Acesta a fost concertul de adio din Baia Mare, mai este unul in Satu Mare, în noiembrie. Din punct de vedere muzical nu am nicio veste să dau publicului, lucrurile se cam opresc, vom vedea ce va fi de acum încolo. Otto are proiectul lui muzical, noi fiecare cu planurile personale, vom vedea. Va fi o pauză pentru noi și apoi vom vedea.

Sper că băimărenilor le-a plăcut concertul din weekend. Regrete nu am, lucrurile au mers ok, doar că ne pare rău că azi undergroundul românesc și rockul de nișă în România este destul prost consumat de foarte multă lume. Noi am încercat să facem muzică bună, cât am putut, am făcut ce ne-a plăcut, nu ce ne-au impus alții”, a explicat Rudolf Stauder, solistul trupei Legion.

Trupa Legion s-a înființat în anul 1994 în orașul Seini. În anul 1999, Legion înregistrează primul album oficial, intitulat “Marfă” și distribuit sub licența ProMusic Prod. din Cluj-Napoca, care a fost considerat cel mai bun material de power-hardcore din România. În iunie 2008, Legion a intrat în studioul „Denevér” din Szolnok (Ungaria) unde a înregistrat al doilea album, intitulat „Black Underground”.

“Albumul a fost lansat de casa de discuri ungară Nail Records/Hammer Music pe 8 aprilie 2009. În comparație cu precedentul album „Marfă”, „Black Underground” aduce în atenție o abordare mai modernă, tehnică și progresivă a stilului thrash metal, fiind în același timp primul album Legion cu texte în limba engleză. Albumul a primit recenzii pozitive în presa de specialitate din România și mixte în presa internațională”, conform Wikipedia.

Cristina LUP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here