COMERŢ ILICIT – Sancţiuni în Maramureş pentru evaziune fiscală şi contrabandă

455

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat în perioada 13 – 14 februarie pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor ilicite care se comit în domeniul produselor agroalimentare și pentru protejarea populației împotriva unor acte de comerț ilicit.

În cele două zile de acţiune, poliţiştii au verificat activitatea a 24 de operatori economici de pe raza municipiului Baia Mare. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate şapte sancţiuni contravenţionale, pentru abateri de la prevederile Legii 12/1990 privind activităţile de comerţ şi OUG privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. “Valoarea amenzilor aplicate a fost de 18.000 de lei. De asemenea, au fost confiscate mai multe kg de legume fructe ce urmau a fi comercializate ilicit”, au explicat reprezentanţii IPJ Maramureş.

# Prinşi în flagrant vânzând ţigări
Au fost organizate acţiuni şi pe partea de contrabandă. În ultimele 24 de ore poliţiştii au întocmit două dosare penale pentru comiterea infracţiunii de contrabandă, după ce au prins în flagrant două persoane care desfăşurau activităţi ilegale în acest domeniu. În dimineaţa zilei de joi, la ora 05.45, poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare, care desfăşurau activităţi de patrulare pe bulevardul Decebal, au prins în flagrant un bărbat care oferea spre vânzare mai multe pachete cu ţigări de contrabandă. Poliţiştii l-au identificat pe bărbat, un băimărean de 68 de ani, au confiscat ţigările şi au întocmit pe numele lui dosar penal pentru comiterea infracţiunii de contrabandă. Şi activităţile susţinute de poliţiştii din Baia Sprie au dus la identificarea unei femei de 45 de ani, din oraş, care deţinea 43 pachete cu ţigări, pentru care nu a putut prezenta documentele legale de provenienţă. “Ţigările au fost ridicate, iar poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă şi continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor implicate la activitatea infracţională”, au precizat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here