COLIND PENTRU SPERANȚĂ – Concert caritabil pentru folkistul Ghiță Danciu

433

Pionierul folkului băimărean, Ghiță Danciu, trece în aceste momente printr-o mare încercare. Fondatorul grupului folk Orizont 77, alături de Valentin Moldovan, are nevoie de 30.000 de euro pentru o operație la gât, care trebuie efectuată în străinătate.

Pentru a-l ajuta să strângă această sumă, va fi organizat în Baia Mare concertul “Colind pentru speranță”, în cadrul căruia vor urca pe scenă grupurile folk Orizont 77, Clasic și Focul Viu, alături de cântăreții Marcel “Mache” Mîrza, Marinel Petreuș, Ghiță Mureșan, Dorel și Mariana Moldovan.Evenimentul va avea loc sâmbătă, 22 decembrie, la ora 17, și va fi găzduit de Casa Tineretului.

Nici alți colegi de breslă nu au rămas insensibili la suferința lui Ghiță Danciu. În data de 7 decembrie, în Craiova, a avut loc concertul caritabil „Daruri din inimă”, o parte dintre fonduri fiind direcționate spre folkistul băimărean. La eveniment au participat Mădălina și Alina Amon, Mihaela Pătran, grupul “Generația Folk” și Ducu Bertzi. De asemenea, în data de11 decembrie, în București, a fost organizat concertul “Toți pentru Ghiță”, la care au cântat Andrei Păunescu, Maria Gheorghiu, Magda Puskas, Arpad Domokos, Vanghele Gogu și Ioana Sandu.

Cei care doresc să-l ajute finaciar pe Ghiță Danciu o pot face în contul Asociației Culturale Transilvania Folk: IBAN RO02CECEC001946008363031, deschis la CEC Bank Baia Mare”.

De asemenea, Zaharia Nica, stabilit în Australia, a inițiat pe Facebook o campanie de donare online numită „Strângem fonduri pentru intervenția chirurgicală a lui Ghiță Danciu”.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here