COLEGIUL ECONOMIC „NICOLAE TITULESCU” – Oamenii CENTenarului – 100 pentru România

514

Colegiul Național „Nicolae Titulescu” (CENT) Baia Mare a finalizat proiectul educațional „Amprente culturale”,  lansat în urmă cu an, de biblioteca liceului. Atfel, elevii clasei a X-a C (dir. prof. Livia Buciuman), îndrumați de bibliotecara Ludmila Bayza au realizat mapa „Oamenii CENTenarului – 100 pentru România”, care cuprinde portretele a 100 de români remarcabili care și-au pus amprenta asupra dezvoltării țării și a promovării imaginii sale peste hotare, în ultimii 100 de ani.

„Ne-am propus să-i descoperim pe românii care ne-au schimbat soarta cu talentul lor uluitor sau mintea sclipitoare și să strângem poveștile a 100 de oameni remarcabili care au creat, au construit și au dăruit o nouă scânteie spiritului românesc, în ultimii 100 de ani.

În acest scop, elevii au folosit resursele bibliotecii și au descoperit  informații interesante despre românii care au făcut istorie, în diverse domenii, și au alcătuit o succintă biografie pentru fiecare din cei 100 de români aleși”, a declarat bibliotecara Ludmila Bayza, pe site-ul Colegiului Economic „Nicolae Titulescu” Baia Mare.

În cadrul proiectului, elevele Bianca Filipan și Bianca Băbuț au realizat un panou tematic, cu fotografiile celor 100 de români cuprinși în mapa aniversară, adăugând, pentru fiecare, un simbol care scoate în relief, domeniul în care a excelat.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here