CITITORI ÎN SIGURANȚĂ – Biblioteca Județeană “Petre Dulfu” Baia Mare carantinează cărțile împrumutate

91

Pandemia a afectat maramureșenii care frecventează și împrumută documente de la Biblioteca Județeană. În Starea de Urgență numărul vizitatorilor a scăzut, dar Biblioteca Județeană s-a devoltat și în mediul on-line.

Maramureșenii au posibilitatea de a rezerva un împrumut pe website-ul instituției. Bibliotecarii pregătesc materialele și stabilesc ora ridicării pentru evitarea aglomerării în incintă. Odată returnate, cărțile intră în carantină pentru 10 zile, fiind ținute într-un loc special amenajat cu respectarea normelor de dezinfecție. Prin această măsură, instituția maramureșeană se aliniază normelor Asociației Internaționale a Bibliotecarilor.

#Fără penalizări

Conform reprezentanților bibliotecii, maramureșenii care nu returnează la termen documentele împrumutate, nu vor fi penalizați nici în perioada stării de alertă. De asemenea, în cadrul secției de împrumut, bibliotecarii scanează documente de până la 25 de pagini cu respectarea dreptului de autor. Acestea sunt puse la dispoziția  utilizatorilor în format electronic.

Mircea MILITAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here