CIFRELE LUI FEBRUARIE – Maramureșenii, buni plătitori de taxe luna trecută la Finanțe

200

În ceea ce privește realizarea veniturilor bugetare la nivelul județului Maramureș pe luna februarie oficialii Administrației Județene a Finanțelor Publice Maramureș au afirmat că „ne înscriem în trendul crescător, favorabil, înregistrat în perioada precedentă. De asemenea, raportările pe care le facem sunt doar pentru realizările făcute, pentru că nu avem programele pe ianuarie și februarie, pe care le vom avea doar după promulgarea bugetului”.

Toate aceste informații au fost făcute publice în ședința privind încasările la bugetul consolidat al statului pe luna februarie de la Prefectura Maramureș din data de 13 martie. Astfel, potrivit raportării făcute, în luna februarie s-au realizat la bugetul general consolidat al statului încasări în sumă totală de 162,6 milioane de lei. Față de februarie 2018 veniturile au fost suplimentate din încasările efectuate de contribuabilii mijlocii, care la nivelul lunii trecute s-au cifrat la 33,3%.

Ioan Popa, directorul adjunct al Administrației Finanțelor Publice Maramureș, a arătat că la bugetul de stat s-au realizat 56,7 milioane lei, la bugetul asigurărilor sociale de stat s-au realizat 71,49 milioane lei, la bugetul fondului pentru șomaj am avut 2,31 milioane lei, iar la bugetul asigurărilor sociale de sănătate 32,11 milioane lei.

„Pe total buget 162,6 milioane lei. Apoi, la bugetul de stat se înregistrează o creștere a cuantumului încasărilor cu 2,2 milioane lei, la bugetul asigurărilor sociale de stat sunt 57,3 milioane lei, mai mari cu 8,6 milioane lei față de realizările aceleiași perioade a anului trecut. La bugetul fondului pentru șomaj am avut încasări mai mari cu 1,5 milioane lei, iar la bugetul asigurărilor sociale de sănătate avem o creștere de 5,8 milioane lei față de februarie 2018”, a explicat Ioan Popa.

La fel ca și în anii precedenți, cei de la Finanțe vor încerca să încaseze sume suplimentare, iar acolo unde se vor impune măsuri de executare silită nu se vor da în lături de la așa ceva. Se va face o analiză punctuală a operatorilor eeconomici cu plăți consistente la buget în trecut și care acum înregistrează un grad scăzut de conformare voluntară la plată, pentru identificarea cauzelor neplății la termen și stabilirea de acțiuni viitoare.

Mai mult, se va încerca în perioada următoare identificarea unor contribuabili noi care să fie beneficiarii unor eșalonări la plată, monitorizarea măsurilor de executare silită sau o analiză a sechestrelor deja instituite din punctul de vedere al stingerii titlurilor care au stat la baza întocmirii lor, iar acolo unde va fi cazul se va trece la valorificarea bunurilor, cu organizarea de licitații de vanzare.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here