CIFRE – Viteza, principalul motiv pentru care șoferii maramureșeni își pierd permisul auto

229

Viteza este principala cauză a producerii accidentelor rutiere în județul Maramureș. Și tot viteza este cea care se face vinovată de reținerea celor mai multe permise de conducere. Cel puțin așa rezultă din cifrele anului trecut prezentate recent de Inspectoratul de Poliție al județului Maramureș.

Zilele trecute polițiștii maramureșeni au făcut o prezentare a rezultatelor obținute pe parcursul anului trecut din toate punctele de vedere. Astfel, printre altele, acţiunile desfăşurate în 2018 de poliţiştii maramureşeni au vizat asigurarea unui climat de disciplină şi siguranţă rutieră pe drumurile publice din judeţ, fiind constatate peste 1000 de fapte penale şi fiind aplicate aproape 38.000 de sancţiuni contravenţionale (la O.U.G. 195/2002 şi la alte acte normative).

Din raportul IPJ Maramureș aflăm că în 365 de zile au fost ridicate în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice peste 3.500 de permise de conducere, din care 1070 pentru depășirea vitezei cu mai mult de 50 Km/h, De asemenea au fost retrase 773 de certificate de înmatriculare.

În domeniul siguranței rutiere și a transporturilor, polițiștii au adresat 66 de informări către administratorii drumurilor iar 16 factori de răspundere au fost sancționați, din care 15 contravențional și unul penal.

Serviciul Rutier Maramureș a anunțat că în anul 2018 s-au produs 187 de accidente grave de circulaţie, în urma cărora 36 de persoane au decedat şi 186 de persoane au fost rănite grav.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here