CIFRE – Tot mai puţini pensionari din agricultură în Maramureş

326

Datele statistice ale Casei Naționale de Pensii relevă că, la nivelul județului, sunt peste 116.000 de pensionari, din care peste 74.800 pentru limită de vârstă, peste 19.000 pensionari de invaliditate. La aceştia se adaugă peste 4400 pensionari din domeniul agriculturii, 1681 beneficiari de pensii anticipate, respectiv peste 16.500 de persoane beneficiază de pensie de urmaș.

Directorul executiv Lucica Pop a declarat la şedinţa privind încasările la bugetul consolidat al statului pe luna august că luna trecută au fost încheiate 429 contracte privind plata retroactivă a contribuțiilor de asigurări de sănătate, venitul încasat fiind de 3.730.353 lei. Au fost alocate bilete de tratament în stațiunile 1 Mai, Bizușa, Buziaș, Căciulata, Călimănești, Covasna, Geoagiu, Felix, Herculane, Lacul Sărat, Moneasa, Olănești, Ocna Șugatag, Tinca, Tășnad, Govora, Sovata, Mangalia, Neptun, Saturn, Techirghiol, Turcia, Vatra Dornei.

Valoarea punctului de pensie este de la 1 iulie în valoare de 1100 lei. De asemenea, nivelul indemnizației sociale pentru pensionari privind instituirea pensiei sociale minime garantate este de 640 lei.

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here