CIFRE OFICIALE – Accidentele rutiere grave, în scădere în Maramureș

42

Pentru o perioadă de timp limitată circulația rutieră pe drumurile din Maramureș a fost ceva mai sigură. Dovadă și numărul de accidente rutiere grave înregistrate pe drumurile din județ în perioada ianuarie-9 iulie 2020.

Numărul accidentelor rutiere grave a ajuns la 68 în perioada mai sus amintită, conform statisticilor oficiale primite de la Serviciul Rutier Maramureș. Un lucru bun este că numărul este în scădere față de perioada similară a anului trecut. Ca urmare a acestor accidente rutiere grave au decedat 10 persoane (-7 față de ianuarie-9 iulie 2019), persoane rănite grav – 63 (-9), iar răniți ușor am avut 18 persoane (-6).

Cifrele sunt pe undeva de așteptat dată fiind perioada stării de urgență prin care am trecut cu toții, respectiv starea de alertă. Dar polițiștii rutieri spun că nu este singurul motiv pentru care am avut mai puține accidente rutiere grave în primele șase luni din 2020 pe drumurile din județ.

“Am putea spune, pe de o parte, că statul în casă a ajutat. Perioada de restricții a condus la un număr mai mic de accidente rutiere față de perioada similară a anului trecut, respectiv în aprilie și mai am avut foarte puține accidente rutiere. Dar am putea spune că un alt motiv ar fi și prezența mult mai mare în trafic a lucrătorilor de poliție, avand în vedere și celelalte structuri angrenate care au fost în stradă, inclusiv de la Ministerul Apărării Naționale, fiind întărită oarecum siguranța pe drumurile publice”, a declarat, pentru Axanews.ro, comisar Vasile Belea de la Serviciul Rutier Maramureș.

Dragoș HOJDA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here