CIFRE ÎNGRIJORĂTOARE – Aproape 60 de incendii în mai puțin de o lună de zile în Maramureș

177

Cifre îngrijorătoare vin de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș. De la începutul anului, pompierii militari maramureșeni au intervenit la nu mai puțin de 59 de incendii, dintre care 37 s-au produs la locuințe, gospodării și anexe. Cele mai multe au izbucnit din cauza coșurilor de fum necurățate sau defecte.

ISU Maramureș a anunțat, de asemenea, că în aceeași perioadă echipajele SMURD din județ au efectuat 430 de intervenții, dintre care 28 pe parcursul ultimelor 24 de ore.
În ultimele 24 de ore, pompierii maramureșeni au intervenit la două incendii. Astfel, miercuri, 22 ianuarie, în jurul orei 11, două echipaje de stingere și unul de prim ajutor EPA SMURD, din cadrul Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare, au acționat la localizarea și lichidarea unui incendiu declanșat la un autoturism parcat pe strada Tineretului din municipiu. Au ars elementele combustibile din compartimentul motor și habitaclul autoturismului.

În dimineața zilei de 23 ianuarie,  un echipaj de stingere de la Punctul de lucru Șomcuta Mare a intervenit la un incendiu semnalat la o gospodărie situată pe strada Mireșului din oraș. Ca urmare a intervenției rapide a pompierilor militari, a ars doar un metru pătrat din acoperiș, respectiv o grindă, pe o lungime de un metru.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here