CIFRE – 237 de bolnavi de COVID în Maramureș

37

Un singur nou caz de coronavirus a fost confirmat în ultimele 24 de ore în Maramureș. Dacă ieri, 12 iulie, Maramureșul figura cu 236 de cazuri confirmate, azi, 13 iulie, numărul este de 237. Daca ne uităm la restul județelor din România, județul nostru nu stă atât de rău, din acest punct de vedere Maramureșul fiind printre codași.

Cele mai puține cazuri confirmate sunt în județele Satu Mare (82), Sălaj (121) sau Vâlcea, care are doar 118 cazuri.

În ultimele 24 de ore, potrivit IPJ Maramureș, la nivelul județului au fost executate 6  acțiuni punctuale, în cadrul acestor activităţi fiind verificate 123 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate şi au fost legitimate 121 de persoane.

„În total, au fost aplicate 21 sancțiuni contravenționale în valoare de 17.100 de lei, astfel:
– 11 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală;
– 10 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 în context COVID – 19;

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.
Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus. Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19”, arată IPJ Maramureș.

Prefectura Maramureș a anunțat că au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 11 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală stabilite pentru perioada stării de alertă, respectiv au fost verificați peste 100 de agenți economici cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă. Au fost aplicate, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de 17100 lei. Prin punctele de trecere a frontierei de stat au intrat ieri în țară 251 de maramureșeni. În ultima perioadă au fost efectuate peste 100 de acțiuni comune de verificare și aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de peste 40000 lei. De asemenea, la TELVERDE 0800800165 s-au primit trei sesizări care au fost verificate de instituțiile abilitate.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here