CIFRE – 1900 de moroșeni, în autoizolare. Permisele auto expirate rămân valabile 90 de zile de la data încetării stării de urgență

128

În ultimele 24 de ore au fost verificați peste 1900 cetățeni cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. O persoană a fost depistată, identificată și sancționată contravențional pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, fiind introdusă în carantină instituționalizată, cu plata cheltuielilor aferente.

Potrivit anunțului oficial făcut de Prefectura Maramureș, au fost identificate și sancționate contravențional patru persoane care nu au respectat măsura privind deplasarea/libera circulație și nu au deținut declarație pe propria răspundere. S-au aplicat, în context, 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 16000 lei. Prin punctele de trecere a frontierei de stat au sosit în țară 104 maramureșeni care au intrat în autoizolare la domiciliu.

„Atragem atenția persoanelor aflate în izolare la domiciliu să respecte măsura prevăzută de legislație.! Structurile de ordine publică și siguranță, dar și instituțiile abilitate dețin datele persoanelor aflate în izolare la domiciliu, dar și locația declarată. Nerespectarea măsurii stabilite atrage sancțiuni contravenționale, dar și carantinarea instituționalizată cu plata cheltuielilor aferente.

Reamintim cetățenilor că documentele expirate în perioada stării de urgență rămân valabile 90 de zile de la data încetării stării de urgență (permise de conducere, certificate de înmatriculare, autorizații provizorii), dar mai ales faptul ca persoanele izolate la domiciliu pe o perioadă de 14 zile să evite ieșirea din locația declarată și să se prezinte pentru preschimbarea documentelor serviciilor publice comunitare de permise și pașapoarte, având în vedere că sunt deținute baze de date cu privire la persoanele aflate în izolare/carantină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here