CHELTUIREA BANILOR – Controale la Spitalul Județean de la Ministerul Sănătății

255

Cel mai mare spital din Maramureș a primit în acest an bani serioși de la Ministerul Sănătății, tocmai de aceea conducerea Ministerului Sănătății a verificat ieri, 28 august, modul în care sunt utilizate fondurile alocate de stat la Spitalul Județean de Urgență “Constantin Opriș ” din Baia Mare.

Anul acesta, Ministerul Sănătății a alocat 14 milioane de lei unității sanitare pentru achiziția de aparatură medicală și pentru reabilitarea, modernizarea si retehnologizarea mai multor secții si structuri ale unității.

MS anunță că banii primiți vor fi suficienți pentru a fi infiintat blocul operator pentru chirurgie cardiovasculara, a fost achiziționată aparatură modernă pentru secția de neurochirurgie, respectiv a fost reabilitata complet si dotată secția de anatomie patologică.
De asemenea, va fi modernizată și retehnologizata complet bucătăria spitalului, iar holul de la intrarea în unitate va fi renovat.

Anul acesta, Guvernul României a aprobat un buget istoric pentru investiții, respectiv 1,1 miliarde de lei în unitățile sanitare de la nivel național.

Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare reprezintă unitatea sanitară cea mai complexă a județului Maramureș, asigurând asistența medicală de specialitate pentru peste 100.000 de locuitori din municipiul Baia Mare, respectiv peste 500.000 de locuitori ai județului, iar pentru unele specialități (cardiologie intervențională: implant stimulatoare cardiace și defibrilatoare automate interne, neurochirurgie, chirurgie vasculară periferică) deservește și bolnavii din județele limitrofe, respectiv Satu Mare și Sălaj, potrivit anunțului făcut de către Ministerul Sănătății.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here