CEL MAI BUN TÂNĂR ACTOR – Băimăreanul Norbert Boda, premiat la Gala Hop

387

Performanță realizată de actorul și regizorul băimărean Norbert Boda. Acesta a câștigat premiul pentru cel mai bun tânăr actor la „Gala Hop – Gala Tânărului actor” 2019, pentru rolul din spectacolul „Suicidal”, pe care l-a și regizat la Teatrul Municipal Baia Mare.

Ediția a 22-a a Galei Hop a fost găzduită, în perioada 2-5 septembrie, de Teatrul Stat Constanța și s-a desfășurat sub genericul „Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual”. „Gala Tânărului Actor Hop” este un proiect al Uniunii Teatrale din România (UNITER) care sprijină debutul tinerilor artiști, oferind oportunități de formare profesională și viitoare colaborări.

Cei 50 de concurenți selectați pentru „Gala Hop – Gala Tânărului actor” 2019 au fost jurizați de Adrian Batista (regizor și producător TV), Ioana Bogățan (actriță), Ada Lupu Hausvater (regizor), Ludmila Patlanjog (teatrolog, istoric și critic de teatru) și Liana Tugearu (istoric și critic de dans).

„La Constanța, juriul a acordat următoarele premii: Premiul <<Ștefan Iordache>>, marele premiu al Galei HOP, Premiul pentru cea mai bună actriță, secțiunea individual, Premiul pentru cel mai bun actor, secțiunea individual, Premiul <<Cornel Todea>> pentru cea mai bună trupă de actori, Premiul <<Sică Alexandrescu>> și Premiul special al juriului. De asemenea a fost decernat și Premiul publicului, în urma voturilor exprimate de spectatori pe site-ul evenimentului”, informează reprezentanții organizatorilor.

# „Suicidal”, prima premieră din 2019 la Teatrul Municipal Baia Mare

Premiera piesei „Suicidal”, după texte de Luigi Pirandello și regizată de Norbert Boda, a avut loc la Teatrul Municipal Baia Mare în 15 februarie.

Spectacolul durează 90 de minute și se joacă la Sala Studio.

„<<Suicidal>> explorează o tema gravă a umanității într-o manieră neconvențională, sub forma unui show <<dedicat exclusiv sinuciderii. Cu sinucigași, despre sinucigași și pentru sinucigași și pentru cei pasionați de sinucidere>>. Acestă emisiune are un aspect atemporal, iar poveștile sinucigașe sunt cercetate și exploatate din mai multe perspective. Având convenția unei emisiuni televizate, spectacolul are un aer comic puternic, uneori chiar cu un umor negru, dar bine dozat, fără să uite însă să tratează și cu seriozitate dramele și poveștile personajelor”, este prezentarea spectaclului „Suicidal”, făcută de reprezentanții Teatrului Municipal Baia Mare.

Din distribuție fac parte Alex Macavei, Andrei Han, Sanda Savolszky, Wanda Farkas, Dragoș Călin, Alexandra Vanci și Norbert Boda. Spectacolul este nerecomandat persoanelor sub 16 ani!

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here