CE VOR BĂIMĂRENII – Candidații la alegeri să fie testați antidrog

263

Candidații la alegerile prezidențiale au fost testați antidrog pentru alegători. Nu se întâmplă în România, ci într-o țară vecină, Ucraina. Chiar dacă măsura nu a fost implementată în țara noastră, băimărenii o văd ca pe una normală, prin care cei care candidează arată astfel alegătorilor că nu au nimic de ascuns, nici măcar partea de a consuma substanțe halucinogene.

Candidaţii la alegerile prezidenţiale din Ucraina, Petro Poroşenko şi comediantul Volodymyr Zelenskiy, au făcut teste antidrog. Cei doi au oferit probele de sânge în fața jurnaliștilor. Potrivit presei naționale, testul a fost impus de Zelenski drept condiţie pentru participarea sa la o dezbatere în direct cu actualul şef al statului, înainte de turul al doilea al alegerilor.

„Este un subiect care din păcate, în ultima vreme, auzim tot mai des de el. Consumul de droguri este frecvent în rândul tinerilor din Baia Mare. Nu pot spune că, cunosc cazuri concret. Doar din ce am auzit. Dar ideea unor astfel de teste este una bună, și ar trebui să fie extinsă”, spune Dana V.

„Pe vremea mea nu existau atâtea, dar azi te sperii. Ar trebui și în România să existe mai multă atenție și să fie testați toți, nu doar candidații la alegeri”, a mai adăugat Nora V.

Potrivit raportului de țară privind drogurile, pentru România, 3,9% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 34 de ani au consumat cel puțin o dată droguri, 3,3% dintre aceștia declarând că au consumat canabis. Totodată, rezultatele raportului arată că în anul 2017 la nivelul instanţelor de judecată au fost înregistrate 746 dosare penale la regimul, procentual este vorba despre 1,24% din totalul dosarelor penale înregistrate la nivelul tribunalelor (60152) şi 0,20% din cele la nivel naţional (381763).

Alina VOIȚA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here