CE SE MAI FURĂ ÎN MARAMUREŞ – Bunurile lăsate la vedere şi uşile neîncuiate, magnet pentru hoţi

364

Activităţile de cercetare şi investigare efectuate de poliţiştii din Seini au dus la soluţionarea unui furt din locuinţă, comis la începutul acestei săptămâni.

În fapt, luni, 18 februarie, un bărbat a sesizat poliţia că persoane necunoscute au profitat de faptul că a lăsat uşa de acces în locuinţă neasigurată, au pătruns într-o cameră şi au sustras 500 de lei ce erau pe o masă.
“Investigaţiile poliţiştilor au dus la identificarea a trei tinere din acelaşi oraş, bănuite de comiterea faptei. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse măsuri legale”, a explicat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Borseta “le-a făcut cu ochiul”

Marţi, 19 februarie, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la comiterea unui furt din auto. Primele verificări efectuate de poliţişti au relevat că hoţii au fost tentaţi de o borsetă lăsată la vedere într-un autoturism parcat pe bulevardul Unirii din Baia Mare şi au sustras-o, după ce au spart geamul portierei.
“În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat şi se continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului”, a arătat Florina Meteş.

Furturile pot fi evitate

În acest context, oamenii legii ne invită să îi descurajăm pe infractori. Asta, întrucât cele mai multe furturi din autoturisme pot fi uşor evitate.
Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vă reamintesc că hoţii sunt tentaţi în special de genţi şi poşete lăsate în autoturisme.
Aşadar, “nu lăsaţi în autoturism, la vedere, nici chiar pentru câteva minute, bani, GPS-uri, detectoare radar, staţii emisie-recepţie, aparatură electronică, genţi, borsete, poşete sau telefoanele mobile! Asiguraţi autoturismul chiar dacă lipsiţi din el doar câteva minute! Evitaţi să păstraţi în autoturism acte de identitate, permis de conducere, documente de înmatriculare a maşinii, documentele firmei, cărţi de credit, ordine de plată sau orice alte înscrisuri de valoare!”, au conchis oamenii legii.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here