ÎMBUNĂTĂȚIRE – În Maramureș, cazurile de gripă și pneumonii, în scădere, dar încă peste nivelul anului trecut

449

Numărul persoanelor afectate de gripă începe să scadă. În Maramureș, în ultima săptămână, o persoană a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare. Este vorba despre o femeie din grupa de vârstă de peste 50 de ani, din mediul rural.

O a doua persoană a fost confirmată cu virusul gripal de tip B, fiind vorba de o femeie de 42 de ani din mediul urban. O a doua suspiciune nu s-a confirmat. „Au fost luate în supraveghere, conform Metodologiei de supraveghere, două suspiciuni de gripă la grupa de vârstă 15-49 ani, trimise la laboratorul de referință pentru confirmare. Una a fost pozitivă la virus gripal Tip B”, arată reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Maramureș.

și numărul cazurilor de pneumonii a scăzut sub nivelul maxim înregistrat în ultimii cinci ani, iar tendința este în continuare descendentă. Deși, potrivit datei din calendar, acest lucru era firesc, având în vedere condițiile meteo, cu temperaturi peste cele normale ale acestei perioade, scăderea numărului de persoane afectate este îmbucurător.

La nivel județean, numărul total de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) a fost de 2.046, cu 20,9 % mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent. Numărul total de cazuri de pneumonii a fost de 286, cu 53,8% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent și au fost două cazuri de gripă, față de zero cazuri înregistrate în aceeași săptămână a sezonului trecut. Totuși, față de săptămânile trecute din acest sezon, numărul cazurilor este în scădere.

„Morbiditatea prin infecții respiratorii acute se situează în limita așteptată în această săptămână, în trend descendent față de ultimele săptămâni din sezonul de supraveghere 2017-2018, dar sub limita maximă din ultimii cinci ani de supraveghere”, arată reprezentanții DSP Maramureș.

La nivelul țării, numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 112, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Ultima persoană care a murit din cauza gripei a avut condiţii medicale preexistente şi nu a fost vaccinată antigripal.
Este vorba despre un bărbat în vârstă de 34 ani, din judeţul Gorj, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here