CAZUL CASTANILOR – Verdictul medico-legal răstoarnă situația! Vecinii susțin că a fost crimă. Ce spun anchetatorii

906

Multe semne de întrebare în cazul crimei de pe strada Castanelor din Baia Mare. Circumstanțele în care s-a produs tragedie rămân, încă, nelămurite, mai ales că expertiza medico-legală a răsturnat, aparent, ipoteza inițială.

Marți, 9 aprilie, la orele amiezii, între doi bărbați a izbucnit un conflict spontan pe o alee comună. Respectiva cale de acces face obiectul unui conflict între cei doi, fapt pentru care au ajuns în instanță. În afara faptului că exista un litigiu, scandalurile erau la ordinea zilei între V.P. și mama sa, cea care locuiește, de fapt, acolo și M.R. Ba s-a lăsat și cu apeluri la urgență, în repetate rânduri, și cu amenzi contestate, unde altundeva decât în instanță.
În ziua cu pricina, scandalul a fost unul de amploare. M.R. a fost cel care a sunat la 112, să reclame faptul că este bătut de vecinul său. Când au ajuns la fața locului, la ora 13.34, medicii Serviciului Județean de Ambulanță Maramureș nu au putut face altceva decât să constate decesul lui V.P.

# Ițe încurcate și stare de libertate
La fața locului au sosit criminaliștii, care au început cercetările. Toată lumea a vorbit despre o crimă pe strada Castanilor. Ba chiar s-a încadrat fapta ca omor. Mai exact, că M.R. l-ar fi ucis pe V.P. Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost transportat la morga Spitalului Județean “Constantin Opriș” din Baia Mare, unde, marți seară, a fost efectuată necropsia. Rezultatul este… ciudat, după cum o recunoaște toată lumea.

“Bărbatul a decedat în urma unui stop cardiorespirator. Cel care a fost considerat suspect este în stare de libertate. Ca să vorbim despre un omor, trebuie să existe dovezi în acest sens. În prezent, se știe că bărbatul rămas în viață este cel care a sunat la 112, să ceară ajutor că este agresat de bărbatul care a decedat ulterior. Bărbatul decedat nu prezintă urme de violență, așa cum ar fi plăgi prin tăiere sau vânătăi în urma unei agresiuni”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Bogdan Gabor, prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș.

„În urma efectuării necropsiei asupra cadavrului bărbatului decedat marți, pe strada Castanilor din municipiul Baia Mare, s-a constatat că moartea a fost neviolentă si a fost provocată de cauze medicale. În cauza nu a fost dispusă nicio măsură preventivă împotriva vreunei persoane. Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul, iar la finalizarea lor vor fi dispuse măsurile legale”, a declarat Cecilia Grozavu, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

# “Ne este frică să ieșim pe stradă!”
Totuși, vecinii și apropiații bărbatului decedat au o altă variantă. Ei sunt convinși că V.P. a fost ucis de M.R. și îl cataloghează pe cel din urmă ca fiind o fire violentă.

“Face scandal foarte des, mai puțin iarna, când nu îl vedem ieșind din casă. Însă, când este cald, este foarte violent, mai ales dacă mai și consumă alcool. Dacă este liber, ne temem pentru viața noastră. Nu înțeleg cum este posibil să fie dată vina pe cel care a decedat. Mama bărbatului decedat a fost martoră la toată scena și a mers și la poliție, să dea declarație. Cum este posibil așa ceva? Înțeleg că a murit în urma unui infarct, însă a fost o bătaie între cei doi, acolo, atunci. A povestit mama celui decedat. Săraca, atâta a avut de îndurat de la vecin. O făcea în fel și chip, acum a rămas fără fiu. A venit unul dintre fii care nu locuiesc în Baia Mare, să stea cu ea. Eu așa știu că s-au bătut cei doi, apoi, probabil, în contextul violențelor, e posibil să fi făcut infarct. Incredibil!…”, a spus o vecină de pe strada Castanilor.

Bărbatul decedat avea 62 de ani și devenise, de câțiva ani, bunic, fiind extrem de încântat să își plimbe nepoata. Acum, nepoata va rămâne numai cu fotografiile!…

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here