CAZ ȘOCANT – Un bătrân din Maramureș a fost tâlhărit în propria casă. A fost găsit desculț și dezorientat

329

Cam nu trece o zi fără infracțiuni de genul tâlhărie/furt în Maramureș! Acestea sunt, de altfel, cele mai întâlnite încălcări ale legii în județul nostru. Unele dintre ele șochează prin tupeul infractorilor.

Joi seară, la ora 18.00, poliţiştii Secției 7 Poliţie Rurală Suciu de Sus au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul un bărbat a fost agresat fizic și deposedat de o sumă de bani, de către o persoană care a intrat în locuința sa.

# Era desculț și dezorientat!…
Deplasaţi de urgenţă la faţa locului, poliţiştii au constatat că un bărbat 77 de ani prezenta ușoare urme de violență la nivelul feței şi se deplasa pe strada pe care locuiește, desculț si dezorientat. Partea vătămată a precizat că o persoană necunoscută, a intrat fără drept în locuința sa și prin violență, l-a deposedat de suma de 200 de lei, telefonul mobil și l-a amenințat cu acte de violență .

“La scurt timp poliţiştii au identificat un tânăr de 19 ani, domiciliat în judeţul Sibiu, bănuit de comiterea faptei. În baza probatoriului administrat acesta a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă”, a explicat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș.

# Au dat nas în nas cu polițiștii!…
Ştiţi care este ghinionul celor care reuşesc să sustragă bunuri? Să se întâlnească cu poliţiştii exact după ce s-au bucurat că le-a ieşit planul! În noaptea de joi spre vineri, la ora 00.30, poliţiştii Serviciului de Acţiuni Speciale care patrulau pe raza municipiului Baia Mare împreună cu un echipaj de ordine şi siguranţă publică au surprins pe strada Vasile Lucaciu doi tineri, care aveau asupra lor un motoferăstrău şi câteva beţe de pescuit.

“Fiind întrebaţi despre provenienţa bunurilor, cei doi au recunoscut că le-au sustras dintr-o locuinţă în construcţie situată pe strada Cărăuşilor din municipiu. Prejudiciul cauzat, în valoare de 700 lei, a fost recuperat şi restituit persoanei vătămate, înainte ca aceasta să realizeze că i-au fost sustrase. Cei doi băimăreni, în vârstă de 25 şi 31 de ani, sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat”, a punctat Florina Meteș.

# Atenție mare la portofele!
Inspiraţi-vă de la persoanele cu spirit civic! Restituiţi proprietarilor sau predaţi poliţiei banii sau alte bunuri pe care le găsiţi! Le veţi face o bucurie reală pentru cei care le-au pierdut!
Vineri dimineaţă, la sediul Poliţiei din Ocna Şugatag s-a prezentat un bărbat de 55 de ani, din localitate, pentru a preda un portofel pe care l-a găsit în zona unui centru comercial din Ocna Şugatag. În portofel se aflau două carduri şi peste 600 de lei. Activităţile desfăşurate de poliţişti au dus la identificarea proprietarului, un bărbat de 45 de ani, din Sat Şugatag. Acesta a precizat că şi-a pierdut portofelul joi după-amiază şi că îşi pierduse speranţa că va ajunge din nou în posesia lui.

“Totodată, poliţiştii din Ocna Şugatag au reuşit, în urma investigaţiilor efectuate, să identifice un bărbat care la începutul acestei săptămâni a reuşit să sustragă 600 de lei dintr-un portofel aflat într-un imobil din localitate. Şi în acest caz banii au fost restituiţi părţii vătămate, iar bărbatul care i-a sustras este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de furt”, a explicat Florina Meteș.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here