CAZ ȘOCANT ÎN BAIA MARE – O copilă de nouă ani a reclamat că verișoara ei a fost răpită. Ce s-a întâmplat de fapt

220

Apelarea nejustificată a serviciului de urgenţă 112 se sancţionează, avertizează, din nou, polițiștii maramureșeni. Iată și contextul!

Duminică, 15 septembrie, Poliţia Municipiului Baia Mare, a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o persoană de sex feminin despre faptul că a fost răpită de pe strada Oborului din municipiu. Poliţiştii băimăreni au întreprins de îndată activităţi de investigare şi căutare şi, la scurt timp de la sesizare, au reuşit să identifice apelanta, pe strada Grănicerilor din municipiu. S-a constatat că a fost vorba de o minoră în vârstă de 9 ani care a sesizat răpirea verişoarei ei. Tânăra reclamată ca fiind răpită a fost găsită de poliţişti dormind la domiciliul ei. “Pentru nesupravegherea minorei, tatăl acesteia a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 de lei, conform prevederilor Legii nr.61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, republicată”, a explicat Cecilia Grozavu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș.

# Cum s-a schimbat legislația după cazul Caracal
Trebuie să spunem că, la data de 3 septembrie, a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanţa de Guvern nr. 62/2019 pentru modificarea şi completarea OUG nr.34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului unic pentru apeluri de urgenţă, care prevede sancţiuni mai aspre pentru alertarea falsă a autorităţilor. “Acestea vor intra în vigoare la 30 de zile de la publicare, adică la data de 3 octombrie 2019. Astfel, la art.32 alin1 literele a) şi b) se modifică şi vor avea următorul cuprins: a)Apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 ori la numărul 114, se sancţionează cu amendă de la 500 de lei la 1000 de lei. b)Alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie se sancţionează cu amendă de la 1500 de lei la 5000 de lei”, a explicat Cecilia Grozavu.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here