CAZ IREAL ÎN 2019 – Moticiclist belgian din Tăuții Măgherăuș, bătut măr de ciobani (VIDEO)

555

Caz aproape ireal pentru anul 2019. Un bărbat de origine belgiană, însă cu domiciliul în orașul maramureșean Tăuții Măgherăuș, a fost bătut măr de ciobani, n județul vecin, Bistrița-Năsăud.

Întreaga grozăvie a avut loc, în acest weekend, la Colibița. Locația este, conform presei bistrițene, la stâna lui Serețean, pe Căsaru, în spatele carierei de piatră, în Poiana Andreichii. Mai exact, caii de la o stână s-ar fi speriat de sunetele scoase de motorul unui belgian și al prietenilor lui bistrițeni și ar fi răsturnat căruța de care erau legați. Belgianul a mers într-un suflet să-și ceară scuze și era dispus chiar să plătească. În schimb s-a ales cu numeroase lovituri cu bâtele.

# A suferit un traumatism cranio-cerebral
Reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud au confirmat faptul că un echipaj medical l-a preluat pe belgian și l-a transportat la Spitalul Județean Bistrița-Năsăud, cu traumatism cranio – cerebral. „La secția UPU Bistrița a fost adus un bărbat de 61 de ani, din Tăuții Măgheruș, Maramureș. Acesta prezenta TCC minor, plagă frontal dreaptă și plagă temporal dreaptă și contuzie șold drept, afirmativ agresiune. A fost consultat, cusut și i s-au făcut toate investigațiile medicale necesare. A plecat de la UPU cu tratament medicamentos”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului, Camelia Strungari, conform bistrițeanul.ro.
Prietenii motociclistului au declarat pentru bistrițeanul.ro că ciobanii i-ar fi cerut motociclistului bani, lucru ce a fost postat chiar într-un comentariu la știrea inițială. Mai mult, agresorii nu l-ar fi lăsat pe belgian să meargă la mașină pentru a le da banii și l-au ținut acolo cu ei aproximativ două ore. „Se ruga de ei să îl lase sau să vină cu el până la mașină, să le platească și ei nu și nu. Au zis că rămâne acolo până îi duce cineva bani”, au relatat motocicliștii pentru sursa citată.

# Câtă vreme nu a existat plângere, nu a existat caz!…
Crina Maria Sîrb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Bistrița-Năsăud, a explicat că oamenii legii au fost solicitați să intervină. „Polițiștii ajunși la locul indicat nu au mai avut ce aplana. Ei au deschis dosar penal pentru lovire, dar bărbatul din Maramureș nu a vrut să depună plângere. Ciobanii au mărturisit că nu ar fi înțeles ce a vrut belgianul să le spună, și de aceea l-au lovit. Dar dacă nu se depune plângere, dosarul se clasează”, a explicat Crina Maria Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

# Trei ciobani au fost reținuți
Cazul a devenit, așadar, caz în fața legii, abia după ce s-a depus plângerea. În cele din urmă, după câteva ore bune de la incident, atât belgianul, cât și ceilalți doi bistrițeni care au fost împreună cu el, au luat decizia să depună o sesizare. Acest lucru s-a întâmplat la sediul Poliției din Prundul Bârgăului. Ziua de sâmbătă a adus și o noutate în acest caz. Reprezentanţii IPJ Bistriţa-Năsăud au confirmat că au fost reţinuţi trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 31 şi 60 de ani. În decursul zilei de astăzi vor fi prezentaţi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Aceştia sunt cercetaţi pentru infracţiunile de lovire, şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal.

# Scandal din cauza motorului turat și în Vișeu de Sus
Un caz cu unele similarități a avut loc, către finalul săptămânii, la Vișeu de Sus. Un localnic apțiguit de alcool a intrat atenționat cu mașina în două motociclete parcate. Ba a pus mâna și pe o rangă, cu care a vrut să îi bată pe morocicliști. Nervii omului în vârstă de 36 de ani au pornit de la chestiunea că cei doi turau motoarele atât de tare că nu s-a putut odihni. Unul dintre motocicliști, în vârstă de 40 de ani, a sunat la poliție. Bărbatul agresiv a fost condus la sediu, unde, la scurt timp, a sunat și cei care a sesizat fapta. Cei doi s-au luat la harță la poliție, fiind imobilizați de oamenii legii. În cele din urmă, atât șoferul, cât și motociclistul s-au ales cu dosare penale. Conducătorul auto este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere în formă continuată, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea permisului de conducere. Celălalt bărbat este cercetat pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Cătă ȚINEGHE

Foto – evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here