ACTUALIZARE 4 – CAZ CRIMĂ ESTERA – Criminalul și-a recunoscut fapta! A fost arestat preventiv! (VIDEO ȘI FOTO)

1225

Adolescentul în vârstă de 17 ani, inculpat în dosarul omorului de la Cuprom, va fi prezentat instanței azi, 27 iunie, cu propunere de arestare preventivă.

În cursul zilei de 26 iunie, în urma reconstituirii făcute de anchetatori, s-a constatat că A.J. este cel care a agresat-o sexual, iar apoi a ucis-o, pe micuța Estera.

ACTUALIZARE – “Cauza nu a fost abandonată, așa cum au afirmat reprezentanții altor autorități. Momentan nu putem spune că avem un criminal, ci un inculpat. Avem toate probele necesare pentru a pune un inculpat sub acuzare. Avem indicii temeinice în acest sens. Identificarea acestei persoane s-a făcut și în urma unor expertize tehnice. Se muncește în continuare. Este un caz foarte urât”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Bogdan Gabor, prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș.

ACTUALIZARE 2 – „În urma cercetărilor efectuate în legătură cu infracţiunile de omor calificat şi viol ale căror victimă a fost minora în vârstă de 5 ani, fapte ce au fost comise la data de 30.04.2018, pe raza municipiului Baia Mare, în zona străzii Electrolizei, prin ordonanţa din data de 26.06.2019 emisă de procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un suspect şi apoi punerea în mişcare a acţiunii penale pentru infracţiunile susmenţionate.

Inculpatul, faţă de care există indicii temeinice care conduc la bănuiala rezonabilă, cu privire la comiterea infracţiunilor amintite, este minor în vârstă de 17 ani şi faţă de acesta a fost dispusă măsura reţinerii.

În cursul zilei de astăzi urmează să fie sesizat Tribunalul Maramureş cu propunerea de arestare preventivă.

În prezent cercetările nu sunt finalizate şi în continuare procurorul administrează probele necesare şi utile justei soluţionări a cauzei.

Pe parcursul anchetei, procurorul a beneficiat de sprijinul organelor poliţiei judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, al ofiţerilor Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi al celor din cadrul Brigăzii Operaţiuni Speciale Cluj – Serviciul Operaţiuni Speciale Maramureş.

Precizăm că, punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au declarat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș.

ACTUALIZARE 3 – În jurul orei 13.00, inculpatul a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Alex J. și-a recunoscut vinovăția. El este elev al Colegiului Tehnic Anghel Saligny, în clasa a IX-a, anterior elev al Școlii Petre Dulfu din Baia Mare. Anchetatorii l-au ridicat pentru audieri de la locul de muncă pe care îl presta, ca sezonier, în orașul Seini.

ACTUALIZARE 4 – „Aducem la cunoştinţa opiniei publice că prin încheierea penală nr. 37/DL/27.06.2019, pronunţată în dosarul nr. 1179/100/2018 al Tribunalului Maramureş, s-a dispus, la propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27 iunie 2019, şi până la data de 26 iulie 2019, inclusiv, a inculpatului J.A., în vârstă de 17 ani, domiciliat în Mun. Baia Mare, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de viol şi omor calificat.

Pentru a dispune arestarea preventivă a inculpatului, instanţa a reţinut că acesta, în data de 30.04.2018, într-o clădire dezafectată de pe str.Electrolizei din Baia Mare, a întreţinut relaţii intime cu o fetiţă în vârstă de 5 ani, şi a exercitat acte de violenţă asupra ei, cu o cărămidă, la nivelul capului, acte care au condus la decesul victimei. Hotărârea Tribunalului Maramureş poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare”, a declarat judecătorul Nicolae Stamate-Tămășan, președintele Tribunalului Maramureș.

Cătă ȚINEGHE

Citește și

PREMIERĂ AxaNews.ro – ACTUALIZARE 3 – CAZUL ESTERA – Criminalul a fost capturat! Are 17 ani! Reținerea, după reconstituire (FOTO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here