CAVNIC – Lucrări în infrastructură, cu bune și rele

212

Pe Vladimir Petruț, primarul orașului Cavnic, l-am găsit vorbind aspru la telefon, certându-se cu executanții lucrărilor de asfaltare din orașul său. Nu era deloc mulțumit de calitatea lucrărilor și cerea vizită în teren, pentru remedierea tuturor defecțiunilor constatate. Poate că am avut impresia că s-a liniștit, s-a oprit din clasicele-i războaie, dar verva și-a păstrat-o.

Acum, infrastructura e prioritatea noastră totală. Din mai am inceput să refacem infrastructura distrusă, suma de 12,7 milioane lei arată că se fac lucrări serioase. Din cei 41 de kilometri de străzi ce există în Cavnic, la finalizare vom ajunge la 36 de kilometri de ulițe asfaltate. Mai rămân 6-7 kilometri, dar nu există rețele de apă și canal acolo. Avem insă un alt proiect, în lucru, pentru introducerea de rețele necesare acolo, pe acele străzi. Pe alți 16 kilometri de străzi canalizare, pe 10 kilometri rețea de apă.

După care, alt proiect e la stadiu de SF, pentru asfaltarea totală. Până în 2022-2023, nici un cavnicar nu va mai fi fără asfalt până la locuință. Dar… pe acești 36 de kilometri de străzi, avem asigurat tot. Patru rețele de televiziune, patru rețele de internet, fibră optică, gaz, apă, canalizare, iluminat public cu LED, electricitate. Și acum asfalt, pe 80% din localitate. Suntem un oras greu de administrat. Bugetul orașului e foarte mic. Avem buget mai mic cu 30% decât comuna vecina Șișești, noi, oraș cu liceu, trei școli generale, transport public în comun. Numai banii de invățământ, sănătate și transport în comun ne acoperă bugetul local”, spune Vladimir Petruț.

Din păcate, cu toate condițiile create, mult așteptata dezvoltare economică întârzie să vină. Nu există teren de dat investitorilor. Autoritatea locală gândeste însă un șir de idei, măsuri și investiții care să atragă oameni spre Cavnic. Însă nici primarul Petruț nu crede în mirajul turismului salvator pentru Cavnic, deși dezvoltarea în branșă există, ea nu va acoperi niciodată forța de muncă  și nevoile orașului. A ințeles și că nu se poate sprijini pe politic și pe partide, în a căuta susținere pentru proiectele sale. Recunoaște c-a fost puțin naiv să aștepte susținere din politic, are de gând să caute el finanțări în toate părțile, la ministere, dar nu cu susținere politică. Un gest de maturizare si o evolutie interesanta, de urmarit!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here