CĂUTĂRI CU CÂINII – Trei copii francezi s-au pierdut prin Țara Lăpușului

356

Trei copii francezi s-au pierdut prin Țara Lăpușului, iar autoritățile au început căutările. Din fericire copiii au fost găsiți la câteva ore de la declararea dispriției, iar acum sunt în siguranță. Incidentul a avut loc ieri, 6 februarie, dispariția fiind reclamată la Poliţia oraşului Târgu Lăpuş.

Este vorba de trei minori de naţionalitate franceză care au părăsit un Asociaţia Meusiană pentru Salvarea Copilului, Adolescentului şi a Adulţilor din localitatea Borcut, unde erau cazaţi, fără acceptul personalului.

„Pentru căutarea celor trei minori, doi băieţi şi o fată, cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, au fost mobilizaţi de îndată poliţişti şi jandarmi care au început imediat căutările. Întrucât în proximitatea centrului se află o zonă împădurită, a fost solicitat şi sprijinul câinilor de urmă de la Grupa Canină. Unul dintre minori s-a întors singur la centru, iar ceilalţi doi au fost căutaţi în continuare pe o suprafaţă de aproximativ 10ha de teren greu accesibil dintre localităţile Cufoaia – Borcut – Răzoare – Târgu Lăpuş”, a declarat Florina Meteș, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

Copiii au fost găsiţi în cele din urmă în pădure cu sprijinul patrupedelor  Vis şi Teba, conduşi de agent şef adjunct Ţâţoc Alin şi agent principal Coste Denis. Pe perioada plecării, minorii nu au fost victime ale niciunei infracţiuni. Aceştia au fost predaţi educatorului A.M.S.E.A.A.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here