CÂTĂ IMAGINAŢIE AU MARAMUREŞENII! – Ţigări de contrabandă ascunse prin “metoda capac” într-o autoutilitară (GALERIE FOTO)

485

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au depistat în trafic o autoutilitară condusă de un cetățean român care transporta, ascunse sub scânduri și schele de construcție, aproximativ 13.000 pachete cu țigări, în valoare de peste 150.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piața neagră de desfacere din zonă.

În data de 24 octombrie, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

# Ţigări confiscate, în valoare de peste 151.000 de lei
Astfel, în jurul orei 15.30, a fost identificată și oprită în trafic pentru control, pe raza localității Sighetu Marmației, o autoutilitară marca Iveco, condusă de către un cetățean român, domiciliat pe raza judeţului Maramureș.

“În urma controlului efectuat asupra autoutilitarei, polițiștii de frontieră au descoperit ascunse după scânduri și schele de construcție, prin “metoda capac”, mai multe colete cu țigări. Având în vedere cele constatate, şoferul şi autovehiculul au fost duşi la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor. Astfel, au fost descoperite 12.958 pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, în valoare de 151.000 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării”, a explicat Radu Lungu, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autovehiculul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here