CÂT CONTEAZĂ O CLIPĂ! – Accident în Baia Mare, cauzat de un cumul de nereguli

1904

Şoselele din Maramureş sunt, adeseori, scena unor incidente nedorite. Tocmai de aceea, poliţiştii avertizează mereu conducătorii auto să fie cu băgare de seamă, întrucât o clipă e neatenţie poate să genereze o mulţime de neplăceri. În acest context, oamenii legii sunt nevoiţi să realizeze periodic acţiuni de verificare a celor care rulează pe drumurile publice.

Încălcarea unor norme rutiere, asociată cu câteva clipe de neatenţie la volan, creşte considerabil riscul de a provoca un accident de circulaţie. Marţi, 5 februarie, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au intervenit la un accident produs pe raza municipiului.

O femeie rănită şi trei maşini făcute praf

Efectuarea unei depăşiri neregulamentare concomitent cu neasigurarea la ieşirea din curtea unui imobil au condus la rănirea unei persoane şi avarierea a trei autoturisme.
Verificările poliţiştilor au relevat că un băimărean de 51 de ani, care conducea un autoturism pe bulevardul Independenţei, a efectuat o depăşire încălcând marcajul continuu, şi a intrat în coliziune cu un autoturism a cărui conducătoare auto a ieşit din curtea unui imobil fără să se asigure.
“În urma coliziunii, autoturismul condus de băimărean este proiectat într-un autoturism condus regulamentar de un bărbat din Preluca Veche. Conducătoarea auto a suferit leziuni corporale şi a fost transportată la spital unde a rămas internată sub supraveghere medicală. Cei trei şoferi implicaţi în accident au fost testaţi cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se aflau sub influenţa alcoolului. Poliţiştii continuă cercetările”, a explicat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

În flagrant, cu maşina dubuită cu ţigări

Accidentele nu sunt singurele evenimente pe şoselele din Maramureş. Mai avem şi… incidente.
În timp ce acţionau pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigarete, poliţiştii Secţiei 7 Suciu de Sus au depistat în trafic pe DJ 109U, pe raza localităţii Băiuţ, un autoturism cu care erau transportate ţigări de contrabandă.
“Conducătorul autoturismului, un bărbat de 40 de ani din Băiuţ, nu a putut prezenta documentele legale de provenienţă pentru cele 6.000 ţigarete găsite într-o geantă din maşină. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă”, a arătat Florina Meteş.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here