„CĂRȚI VII” – La Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare

716

Asociația Young Roma Maramureș organizează azi, la ora 15, acțiunea “Biblioteca Vie” în Baia Mare. Evenimentul se va desfășura la Biblioteca Județeană “Petre Dulfu”.
Această ediție a “Bibliotecii Vii” este inclusă în cadrul proiectului “Marginalizarea și ostracizarea romilor în trecut și prezent”.

“Cărți Vii” (romi și susținători ai romilor) îi așteaptă pe cei interesați să dialogheze cu ele și să le cunoască poveștile care se ascund în paginile lor.

“Biblioteca Vie” își propune să promoveze respectul pentru drepturile omului și demnitatea umană, să atragă atenția asupra diversității în toate formele ei, să stimuleze dialogul între oameni. “Biblioteca Vie” vrea să aducă în atenția cititorilor poveștile de viață ale persoanelor rome din Baia Mare și împrejurimi, dar și eforturile și inițiativele depuse de susținători ai romilor pentru îmbunătățirea situației acestora.

“Biblioteca Vie” funcționează ca o bibliotecă obișnuită, în care cititorii pot împrumuta o carte pentru o perioadă limitată de timp (20 minute). Există însă două aspecte importante: cărțile sunt ființe umane și intră în dialog cu cititorul.

Marius CÎMPIAN

Mai multe știri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here