CARITATE – ,,Roți pentru viață”, ediția a III-a

338

Duminică, 14 Octombrie, s-a desfășurat cea de a III-a ediție a evenimentului ,,Roți pentru viață”, acesta fiind organizat de Asociația Tinerilor Ortodocşi ai Catedralei Episcopale Maramureşene (ATOCEM), cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului.

Evenimentul a constat într-o cursă caritabilă, scopul acesteia fiind strângerea de fonduri pentru a sprijini copiii care suferă de autism. Mai exact, cei care au participat la manifestare pe bicicletă, role, trotinetă sau skate-uri au achitat taxa de 15 lei, iar banii strânși au fost donați clasei de copii cu autism din cadrul Școlii cu clasele I-VIII, „Nichita Stănescu” din Baia Mare, informează reprezentanții ATOCEM.

Startul s-a dat din fața Muzeului Satului, iar traseul a vizat trecerea prin Centrul Vechi, pe lângă Primăria Baia Mare și Piața Revoluției, după care a continuat pe bd. București și bd. Unirii până în fața Catedralei Episcopale ,,Sfânta Treime”. Acolo, unul dintre preoții slujitori, Claudiu Ciascai, s-a rugat pentru cei bolnavi, dar și pentru participanți și binefăcători.

De asemenea, în contextul Centenarului Unirii participanții au primit tricolor pentru a împodobi mijlocul de transport.

Lavinia-Codruța HERMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here