CARACATIȚA CONTRABANDEI – Noi capturi de țigări în Maramureș. Și la un capăt, și la celălalt al județului

343

După ce, la data de 23 iulie, Poliţia Târgu Lăpuş a confiscat 990 pachete cu ţigări de contrabandă, în 24 iulie, poliţiştii Secţiei 7 Suciu de Sus au confiscat alte 750 de pachete.

Miercuri seară, în jurul orei 19.00, patrula intercomunală din cadrul acestei secţii, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit în trafic pe DJ171, între localităţile Rogoz şi Suciu de Sus, un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani.

“În urma controlului efectuat, în autoturism a fost identificată cantitatea de 750 de pachete cu țigări de diferite mărci, toate provenite din contrabandă, produse accizabile, nefiscalizate corespunzător, care trebuiau plasate sub un regim vamal. Întrega cantitate de țigarete a fost ridicată în vederea confiscării iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă”, a declarat Cecilia Grozavu, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit în ultimele 48 de ore, mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care acestea au fost duse la sediile sectoarelor, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea totală de 8.500 de pachete.

“Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și în vederea documentării întregii activități infracționale”, a explicat Iulia Stan, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here