CAPTURI LA FRONTIERĂ – Autoutilitară plină ochi cu țigări, găsită în Sighetu Marmației (FOTO)

418

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș împreună cu lucrători din cadrul Sectorului PF Sarasău au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 16.00, pe o stradă din municipiul Sighetu Marmației, a fost identificată, într-o parcare, o autoutilitară marca Fiat Ducato, în care au putut fi observate mai multe colete cu țigări. Ca urmare, s-a luat măsura conducerii mijlocului de transport la sediul instituției, unde în urma unui control amănunțit efectuat asupra autoutilitarei, au fost descoperite în compartimentul pentru marfă 32 de baxuri cu țigări, de proveniență ucraineană.

“În urma inventarierii coletelor, s-a constatat că acestea conțin cantitatea de 16.000 pachete țigări, în valoare de 187.200 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoutilitara în valoare de 19.000 lei a fost indisponibilizată la sediul Poliției de Frontieră. În cauză, se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun”, a explicat Iulia Stan, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației.

# Peste 9.300 de pachete, abandonate în zona de graniță
Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte și Sighetu Marmației au descoperit, în ultimele 24 de ore, în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu țigări (4.987 la Sectorul PF Poienile de sub Munte și 4.350 la Sectorul PF Sighetu Marmației) care au fost duse la sediile sectoarelor, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 9.337 de pachete cu țigări în valoare totală de 109.200 lei.

“Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora”, a mai arătat Iulia Stan.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here