CAPITALA EUROPEANĂ – A fost lansat în Baia Mare conceptul de “Cerc Urban de Tineret”

334

În Baia Mare, a fost lansat proiectul Urban Youth Circle – Cercul Urban de Tineret. Acest lucru vine în contextul în care Baia Mare este printre cei 12 candidați pentru Capitala Europeană a Tineretului 2022.

Candidatura reprezintă un program original și inovativ care abordează subiectul sustenabilității într-un mediu urban și regional, concentrându-se pe participarea tinerilor în acest proces. Lista scurtă a orașelor finaliste va fi anunțată în data de 11 martie 2019.

„Baia Mare poate să facă pași semnificativi către o dezvoltare urbană sustenabilă, și poate face asta prin tineri. Prin acest proiect, prin conceptul Cercului Urban de Tineret și prin activitățile și evenimentele prevăzute are șansa să continue să investească în tineri, dar poate mai ales să înțeleagă nevoile acestei generații și poate să dezvolte soluții pe termen lung care vor putea schimba și tendințele demografice”, a subliniat András Farkas, coordonatorul proiectului și directorul strategic al Gupului PONT.

,,Cercul Urban de Tineret duce puțin mai departe viziunea noastră de a face din Baia Mare cel mai prietenos oraș cu tinerii și țintește înspre a-l face un oraș mai prietenos cu toți locuitorii săi, prin implicarea tinerilor. Dacă e un lucru pe care l-am învățat cu toții până acum din experiența Baia Mare – Capitala Tineretului din România, este acela că tinerii sunt o resursă extraordinară. Noi trebuie doar să le oferim contextele de dezvoltare de care au nevoie ca să-și descopere și exploateze potențialul”, a declarat Dani Orza, președintele FONT MM.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here