CÂND SE ÎNCING SPIRITELE – Conflicte între angajați și patroni din cauza muncii la gri

313

Munca la gri este destul de întâlnită în unele sectoare economice în Maramureș. Practic, într-o astfel de situație, angajatul are forme legale de muncă, dar venitul din cartea de muncă este mai mic decat cel primit în mână. Problemele între angajați și conducere încep să apară când contractul de muncă se destramă în termeni tensionați.

“Ce întâlnim foarte des, sunt reclamații în transporturi, unde de fapt există un contract scris și o înțelegere verbală între șofer și administrator, care nu este materializată printr-un înscris. Foarte mulți, foarte greu înțeleg că fără un act nu ai ce să faci. Și atunci, cand relația contractuală se rupe și nu în termeni amiabili, angajatorul refuză să țină cont de altceva decât ce este scris în contract. Aici discutăm de transport comunitar și despre partea de diurnă și de salar care se primește pe țară”, a explicat Mircea Onea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Maramureș.

Mesajele și înregistrările nu pot fi luate în considerare de ITM

Eventualele înregistrări sau mesaje dintre angajat și patron nu pot fi luate în considerare de către inspectorii ITM. “Foarte mulți vin, zic ei să reclame. Dar, odată ajunși aici, discută cu noi și constată că nu este vorba de o reclamație, ci că trebuie să efectueze ceva concret, să facă o cerere către angajator pentru respectarea anumitor drepturi. Ei spun doar că au vorbit cu angajatorul sau au trimis un mesaj pe telefon. Este nevoie de o cerere înregistrată, ca să poți avea pretenția la un răspuns corect din partea angajatorului”, a explicat Mircea Onea.

Dacă în continuare există probleme, atunci acesta recomandă angajaților nemulțumiți din cauza încălcării unor drepturi, să facă reclamație înainte de a părăsi locul de muncă și nu după. Astfel, inspectorii pot veni într-un control inopinat, în care angajații să denunțe neregulile.

Cristina LUP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here