CÂND CREZI ÎN ȘANSA TA – Minaur a scăpat printre degete victoria în meciul cu CSM București. Măzăreanu, MVP-ul meciului

866

CS Minaur a furnizat surpriza campionatului în meciul jucat azi în deplasare cu CSM București. Băimărencele au terminat la egalitate meciul cu fosta câștigătoare a Ligii Campionilor, rezultat care o plasează pe SCM Râmnicu Vâlcea în pole-position pentru cucerirea unui nou titlu de campioană.

CSM București – CS Minaur Baia Mare: 24-24 (12-8)

CSM București: Denisa Dedu (13 intervenții, a apărat 3 de 7m) – Andreea Lekic 6, Iulia Curea 5, Crina Pintea 5, Cristina Neagu 4, Itana Grbic 2, Dragana Cvijic 1, Elizabeth Omoregie 1, Gabriela Perianu, Andrea Klikovac, Bianca Marin. Antrenori: Adrian Vasile și Mihaela Ciobanu

CS Minaur: Ana Maria Măzăreanu (17 intervenții) – Sylwia Lisewska 6 (unul din 7m), Sonia Seraficeanu 5, Marija Shteriova 3, Andreea Popa 3 (unul din 7m), Oana Bondar 2, Helena Rysankova 2, Anca Polocoșer 2, Camelia Hotea 1, Mădălina Conache, Oana Cîrstea, Yaroslava Burlachenko, Larisa Tămaș, Roxana Szolosi. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu.

Au arbitrat: Alexandru Constantin (București) și Laszlo Gal (Harghita). Observator FRH A. Dima (Galați)

Aruncări de la 7m: 0-6, transformate: 0-2. Au ratat: Popa 2, Lisewska și Szolosi. Minute de eliminare: 4-2.

Antrenorul Costică Buceschi declara înaintea partidei din etapa a 16-a a Ligii Florilor că jucătoarele de la Minaur trebuie să demonstreze că au valoare în meciul cu galonata CSM București. Băimărencele au reușit acest lucru și se întorc acasă cu un punct, dar și cu regretul că au scăpat printre degete victoria.

Prima repriză a fost presărată cu multe greșeli de ambele părți și gazdele păreau că au luat un avantaj liniștitor, 12-8. În partea a doua a jocului băimărencele s-au apărat exemplar, bucureștencele găsind din ce în ce mai greu drumul spre gol. CSM a condus în min. 54 cu 23-20, dar de aici încolo jocul a curs în favoarea echipei Minaur. Cu Ana Maria Măzăreanu (17 intervenții) imperială în poartă, băimărencele au preluat conducerea în min. 59 și 30 de minute prin golul marcat de Marija Shteriova. Menajată în prima repriză, Andreea Lekic a egalat, în extremis, în min. 59 și 47 de secunde. Băimărencele au avut ultimul atac, Shteriova a fost faultată și Lisewska a aruncat peste poartă mingea în ultima secundă dintr-o aruncare de la 9 metri.

Până la urmă, deși putea obține victoria, CS Minaur a obținut un punct nesperat în fața vicecampioanei României și demonstrează că merită să joace în sezonul următor într-o cupă europeană.

Marius CÎMPIAN

foto Facebook CSM București

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here