CANADA – Creștere record a numărului de dosare depuse pentru obținerea cetățeniei

187

Dupa ce Guvernul de la Ottawa a relaxat conditiile pentru obtinerea cetateniei canadiene, Ministerul federal al Imigratiei a anuntat o crestere record a numarului de dosare depuse de solicitanti.

In cele sase luni premergatoare schimbarilor, Guvernul inregistra saptaminal o medie de 3.650 de aplicatii, insa in prima saptamina de dupa 11 octombrie 2017 numarul a crescut la 17.500 aplicatii/saptamina, iar in saptamina a doua a fost de 12.530. Alte datele nu au fost inca aduse la cunostinta consultantilor in emigratie in Canada, dar, spre comparatie, in ultimii ani numarul de solicitari de cetatenie canadiana s-a situat in medie la 200.000/an.

Ministerul Imigratiei si cetateniei recunoaste ca s-a asteptat la asemenea fluctuatii, astfel ca a majorat numarul personalului din centrele de procesare a dosarelor, pentru ca perioada de asteptare sa ramina sub limita de 12 luni.

Noile reguli pentru solicitarea cetateniei canadiene, despre care ziarul ZigZag Român-Canadian a scris pe larg in editiile sale print anteriore, se refera la reducerea perioadei cumulate a timpului petrecut in Canada premergator depunerii dosarului. Acum, aceasta perioada este de 3 ani din ultimii 5 (anterior era de 4 ani din 6).

Cunoasterea uneia din limbile oficiale ale Canadei (engleza sau franceza) si testul de cetatenie sint acum conditii obligatorii pentru persoanele cu virste intre 18 – 54 de ani, (fata de 14 – 64 ani, cit era inainte).

Timpul petrecut in Canada inainte de obtinerea statutului de rezident permanent va fi luat in calcul, de acest aspect putind beneficia lucratorii temporari si studentii.

sursa: ZigZag

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here