CĂLINEȘTI – Șantiere deschise în fiecare sat

56

Comuna Călinești a avut investiții în pregătire și începute în ultimii ani, dar nici o perioadă n-a ajuns la desfășurarea de forțe de acum. Primarul Mihai Nemeș ne explică modul în care a reușit.

“Suntem la unul dintre cele cinci poduri ce vor fi gata undeva prin luna septembrie. Așteptăm doar grinzile să vină. Trei în Călinești și câte unul în celelalte două sate. Am rămas cu problema școlii din Văleni, facem pentru a doua oară demersuri pentru a obține banii să finalizăm reabilitarea școlii arse. Ca în 15 septembrie, când incepe scoala, să se poata intra în condiții absolut normale. Avem in plus lucrări de asfaltare. Dar și lucrări de extindere de rețea de apă și de contorizare. Am ajuns în faza de autorizare, mai așteptăm filtrele. Investim și-n două cămine culturale, demarăm lucrări de extindere și modernizare. Mai avem în construcție un dispensar medical în Văleni.

Undeva prin septembrie ar trebui să le avem făcute. Cam la 6,3 milioane de euro s-au investit acum în comună. Indirect, ei ajută cetățenii, pentru că se crează condițiile dezvoltării turistice, dar și a condițiilor bune de trai pentru populație. Suntem o zonă turistică bine conturată. Dar da, suferim din cauza restricțiilor impuse, sperăm să se revină la normal”, spune Mihai Nemes, primar al comunei Calinesti. În paralel cu lucrările amintite, se fac și lucrari de covoare asfaltice pe strazi din comuna, spre deliciul cetatenilor, ce nu sperau să vadă ulița transformată în stradă “de oras”…

Alexandru RUJA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here