CĂLINEȘTI – Cinci poduri în lucru, sediu nou de primărie în curând

223

La Călinești se află în stare avansată de execuție lucrările la cinci poduri.Aceste lucrări se derulează în cadrul PNDL și au o valoare de un milion de euro. În maxim o lună aceste lucrări vor fi finalizate“, a spus Ștefan Mihai Nemeș, primarul comunei Călinești.

Se lucrează și la dispensarul uman din Văleni, lucrări derulate în cadru PNDL, având o valoare de 350.000 de euro. Se află în derulare lucrări de asfaltare a 5,5 km de ulițe, lucrări derulate în cadrul PNDL. În desfășurare sunt lucrările de contorizare a consumului de apă.

„Urmează să se facă recepția la stația de coagulare a apei. Așteptăm să sosească două filtre pentru ca să putem obține autorizația de funcționare“, a spus Ștefan Mihai Nemeș.

Cu fonduri de la CNI se va construi o modernă sală de sport, investiție în valoare de un milion de euro. Urmează scoaterea la licitație a lucrărilor ce vizează acest obiectiv. Tot cu bani de la CNI se va construi un nou sediu pentru primărie. În curând, cu fonduri de la AFIR se vor executa lucrări de reabilitare a căminelor culturale din Călinești și Văleni, lucrări în valoare de 500.000 de euro. În derulare se află lucrările la școala din Văleni, care a fost serios afectată în urma unui incendiu. Au sosit o primă tranșă de bani de la Guvern și urmează să vină și a doua tranșă. Lucrările vor fi finalizate la finele lunii octombrie.

Sistemul de iluminat public din comună va fi modernizat prin instalarea de corpuri de iluminat pe sistem led.

(Liviu ȘIMAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here