CALIFICATĂ LA TURNEUL CAMPIONILOR (U 10) – Un nou succes pentru băimăreanca Sara Sitar

906

Băimăreanca Sara Nicole Sitar continuă seria succeselor la turneele desfășurate pe plan național. Tânăra speranță a tenisului din România a câștigat în ultimul weekend Cupa „Tenis Prim”, competiție desfășurată în București. Turneul a reunit la start 16 fete din întreaga țară, care au fost împărțite în trei grupe.

Sportiva pregătită de prof. Gheorghe Călin s-a calificat pe tabloul eliminatoriu după ce și-a învins toate adversarele din grupa A. Ulterior, Sara a obținut victorii concludente în sferturi, semifinale și finala turneului. Odată cu victoria obținută la Cupa „Tenis Prim”, Sara Sitar și-a asigurat și calificarea la Turneul Campionilor organizat de Tenis 10 Verde MPG, care va avea loc la sfârșitul sezonului în București.

Profitând de participarea la Cupa „Tenis Prim”, Sara Sitar a asistat alături de mama ei, Simona, la semifinalele și finala turneului WTA WTA Bucharest Open. De asemenea, s-a pregătit timp de trei zile la Academia Victor Hănescu, sub îndrumarea fostului mare tenismen român, care i-a remarcat talentul.

Sara Sitar este născută în Baia Mare, în 4 decembrie 2011. A început să practice sportul alb la vârsta de trei ani și jumătate, sub îndrumarea antrenorului Gheorghe Călin, la clubul „Sport Club Călin” Baia Mare. În vârstă de doar opt ani, băimăreanca are deja în palmares numeroase premii la turneele de tenis desfășurate în țară, la diferite categorii de vârstă.

# Sara Sitar concurează la categoria „Verde”

Federația Internațională de Tenis (ITF) a introdus o serie de recomandări, care au la bază un cod al culorilor, corespunzător mai multor niveluri de joc. }inând cont de vârstă și de abilitățile fiecăruia, pentru fiecare nivel există mingi mai grele sau mai ușoare, rachete mai lungi sau mai scurte și terenuri de joc mai mici sau mai mari. Aceste norme sunt obligatorii, din anul 2012. Astfel, copiii concurează la categoria Roșu (până la opt ani), Portocaliu (până la nouă ani) și Verde (până la 10 ani).

Deși nu a împlinit încă opt ani, băimăreanca Sara Nicole Sitar concurează la categoria Verde. În acest caz, dimensiunile terenului sunt 23,77 m lungime/8,23 metri lățime, înălțimea fileului este de 91 cm, iar minegea verde este 25% decompresată față de cea galbenă. Lungimea recomandată a rachetei este de 63-68 cm.

„Mingea verde e mai iute decat cea portocalie, dar este mai ușoară și sare mai puțin decât una obișnuită, galbenă, permițând dezvoltarea

unor tehnici și tactici de joc avansate. Jucătorul dobândește abilități avansate legate de poziționarea pe teren, de lovirea mingii în urcare

și de transferul de greutate, pentru a se adapta oricărei situații de joc”, precizează reprezentanții Federației Române de Tenis.

 

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here