CĂLĂTORIE ÎN SIGURANŢĂ – Recomandări pentru şoferi, pe timp de caniculă

436

Vara înseamnă perioade cu căldură, uneori excesivă. Acest lucru înseamnă şi sporirea atenţiei şoferilor, pentru a evita orice incident pe şosea. Poliţiştii rutieri maramureşeni vin, aşadar, cu o serie de recomandă pentru conducătorii auto, pentru ca orice călătorie să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Primul sfat este să evitaţi, pe cât posibil, deplasările cu maşina în intervalul orar 10.00 – 18.00, în zilele caniculare. Este foarte important ca şoferii să protejeze de razele soarelui copiii şi persoanele de vârsta a treia aflaţi printre pasageri. Totodată, este recomandabil ca posesorii de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) să renunţe la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice în intervalul orar menţionat. În cazul în care autovehiculul a staţionat la soare, înainte de plecarea la drum, porniţi instalaţia de climatizare pentru realizarea unui confort termic necesar conducerii în siguranţă a unui autovehicul.

# Opririle dese… cheia marilor succese!
În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării conducătorului de autovehicul, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculul să fie efectuată în zone umbrite. “Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, a gradului de uzură a acestora şi a racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare. Totodată, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza autovehiculelor la condiţiile meteo-rutiere şi să păstreze o distanţă suficientă faţă de autovehiculul care circulă înainte, întrucât temperaturile mari înregistrate la nivelul părţii carosabile sunt factor determinant în scăderea aderenţei pneurilor şi implicit în creşterea spaţiului de frânare. În cazul în care administratorul drumului public, împreună cu poliţia rutieră dispune parţial sau total restricţionarea traficului rutier pe anumite sectoare de drum, respectaţi în totalitate semnalele şi indicaţiile poliţiştilor de deviere a traficului rutier”, au precizat oamenii legii.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here