CALAMITĂŢI – Încă 1,1 milioane de lei alocaţi pentru Maramureş

685

Calamităţile care au lovit Maramureşul în ultima perioadă au lăsat “răni adânci” în rândul administraţiilor locale. Pagubele sunt însemnate, motiv pentru care autorităţile au cerut sprijin de la Centru, pentru a reface tot ceea ce s-a stricat.

Recent, guvernul a alocat 2,5 milioane de lei pentru drumurile judeţene afectate de calamităţi. Aceşti bani au venit inclusiv pentru refacerile necesare.

# Bani aşteptaţi de la guvern
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş au afirmat că şase unităţi administrativ-teritoriale au solicitat sprijin autorităţilor centrale, prin intermediul instituţiei. “Oarţa de Jos a solicitat 150.000 de lei, Mireşu Mare 500.000 de lei, Bicaz 800.000 de lei, Poienile Izei 700.000 de lei, Cupşeni 300.000 de lei, iar Cerneşti 100.000 de lei. Sperăm să se aloce, în şedinţă de guvern, aceste sume necesare pentru reabilitarea infrastructurii. Apoi, vom vedea în ce mod şi dacă este necesar să identificăm sume din fondul Consiliului Judeţean”, a precizat, pentru AxaNews.ro, Gabriel Zetea, preşedintele CJ Maramureş, înainte de alocarea bugetară.

# A doua tranşă de bani pentru judeţ
În cursul zilei de marţi, 24 iulie, o nouă alocare de 1,1 milioane de lei a fost acordată județului Maramureș de către Guvernul României, pentru reabilitarea infrastructurii locale distruse de inundațiile din ultima perioadă. Astfel, s-au alocat 840.000 de lei comunei Bicaz și 280.000 de lei comunei Mireșu Mare. Potrivit declarațiilor oferite de Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș au fost luate în calcul doar cererile de ajutor depuse pentru drumurile comunale clasificate.
”Consiliul Județean Maramureș va analiza, în perioada următoare, oportunitatea alocării unor sume de bani din rezerva la dispoziția instituției județene pentru refacerea celorlalte categorii de drumuri care au suferit distrugeri. Este vorba despre ulițele din Oarța de Jos, Poienile Izei, Cupșeni și Cernești. Guvernul alocă Maramureșului a doua sumă de bani în ultimele două săptămâni, după cele 2,5 milioane de lei acordați pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale pe drumurile județene”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

# Cinci milioane de lei solicitaţi din Maramureş
Suma de peste 2,5 milioane de lei a fost deja alocată pentru tronsoanele de drum județean DJ 184 B Preluca Noua – Codru Butesii, DJ 108 P Oarța de Sus – Bicaz, DJ 186 D Poienile Izei, DJ 109 U Băiuț, DJ 184 B Ciolt și DJ 171 A Suciu de Sus. Potrivit președintelui Consiliului Județean Maramureș, suma totală solicitată Guvernului alături de prefectul județului, Vasile Moldovan, a depășit cinci milioane de lei și este necesară pentru refacerea infrastructurii în Oarța de Jos, Mireșu Mare, Bicaz, Poienile Izei, Cupșeni si Cernești, conform CJ Maramureş.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here