CADOURI DE PAŞTE- Şoferii şi scandalagiii, cele mai multe amenzi primite de la poliţie

318

Perioada Sărbătorilor Pascale 2018 va fi una pe care unii şoferi nu o vor uita prea repede. În total, poliţiştii maramureşeni au aplicat peste 400 de sancţiuni contravenţionale în perioada Sărbătorilor Pascale. 

Pentru siguranţa cetăţenilor, în perioada sărbătorilor pascale, poliţiştii maramureşeni au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor nedorite, pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier. În urma activităților desfășurate poliţiştii au constatat peste 400 de fapte contravenţionale.

Florina Meteş, purtător de cuvânt al IPJ Maramureş, a arătat că în perioada 06 – 09 aprilie polițiștii maramureşeni au desfășurat acțiuni și controale, intervenind pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică la 233 de evenimente, cele mai multe sesizate prin SNUAU 112.

În cele patru zile polițiștii au întocmit dosare penale pentru 63 de infracţiuni constatate și au aplicat 409 sancţiuni contravenţionale. Cele mai multe sancţiuni, respectiv 265, au fost aplicate pentru abateri de la prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în urma acțiunilor pentru prevenirea accidentelor rutiere și salvarea de vieți. Alte 138 de sancţiuni au fost aplicate pentru abateri de la prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de peste 130 000 de lei. Ca măsuri complementare au fost reținute 36 de permise de conducere, cele mai multe pentru consum de alcool și pentru viteză, şi au fost retrase opt certificate de înmatriculare.

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here