CĂDERI BOLOVANI – Restricții de circulație în Pasul Gutâi de mâine

963

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România se pregătește de recepția finală a lucrărilor de reabilitare a DN 18 Baia Sprie – Sighet, respectiv Moisei – Borșa Șesuri, eveniment care ar urma să aibă loc luna viitoare.

Până atunci firma care s-a ocupat de modernizarea DN 18 Baia Sprie – Sighet va începe de mâine, 18 iunie, montarea de plase ancorate pentru a împiedica căderile de bolovani de pe versanți. Din această cauză șoferii sunt sfătuiți ca pentru câteva zile să nu mai folosească Pasul Gutâi pentru a ajunge la destinație, ci celelalte rute ocolitoare.

Autoritățile au anunțat că de mâine traficul rutier va fi restricționat în zonele cu lucrări și va fi dirijat prin semafoare rutiere, respectiv și de către angajații firmei cu palete. Nu vor lipsi echipajele de la Rutieră.

Pentru cei care nu știu, ca rută alternativă pentru vehiculele cu o greutate de până la 7,5 tone avem Baia Mare – Baia Sprie – Cavnic – Ocna Șugatag – Ferești – Sighetu Marmației, respectiv Baia Mare – Baia Sprie – Cavnic – Budești – Călinești – Bârsana. Iar pentru TIR-uri ruta recomandată este Baia Mare – Seini – Livada – Negrești Oaș – Dealul Huta – Certeze – Sighetu Marmației.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here