CAD MOMELI DIN CER – Vulpile din Maramureș, vaccinate din avion împotriva turbării

159

Perioada septembrie-octombrie este perioada în care în Maramureș, în fiecare an, are loc Campania de vaccinare orală a vulpilor contra turbării. Vasile Pop, directorul executiv adjunct al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș, a declarat, pentru “Axanews.ro”, că această vaccinare se va face prin distribuție aeriană cu avioane care vor decola de pe aeroportul din Satu Mare.

În total vom avea 120.000 de momeli care vor fi administrate din avion, la care se vor adăuga 2000 de momeli administrate direct la vizuină în locurile greu accesibile de către cei de la Asociația Vănătorilor și Pescarilor județeană, reprezentanți ai Direcției Silvice, respectiv ai fondurilor de vanătoare private.

“În conformitate cu prevederile Hotararii de Guvern 55 din 16 ianuarie 2008, modificată prin Hotararea 632 din 23 august 2018, pentru aprobarea Programului strategic privind supravegherea, controlul și eradicarea rabiei la vulpe în România se va desfășura, în perioada septembrie-=octombrie a acestui an Campania de toamnă de vaccinare antirabică orală a vulpilor. în 2020, la fel ca anul trecut, avem un total de 122.000 de momeli care vor ajunge la vulpi, fie pe cale aeriană, fie direct la vizuină”, a precizat Vasile Pop.

Maramureșenii din zonele vizate vor fi informați cu privire la această campanie, urmand a fi afișate materiale informative în locurile publice special amenajate.

FOTO Huff.ro
Dragoș HOJDA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here