CA-N EUROPA – Design nou pentru mașinile de poliție. Albastru, galben și verde pentru o vizibilitate mai bună

277

Autospecialele noi de Poliție au fost recolantate în albastru și galben, cu elemente de culoare verde fosforescent, pentru a asigura vizibilitatea și pe timp de ceață, autocolantele fiind de calitate foarte ridicată. Totodată, acest demers a fost necesar pentru ca cetățenii să poată diferenția autovehiculele Poliției Române de cele ale Poliției Locale.

O spun cei din Poliția Română, care au venit cu noi detalii pe acest subiect. Noul design, spun aceștia, este în concordanță cu cel al altor state membre ale Uniunii Europene.

„Conform programului de reînnoire a parcului auto al Poliţiei Române, poliţiştii beneficiază de noi autospeciale pentru realizarea operativă şi profesionistă a activităţilor specifice. Noile autospeciale sunt necesare activităţilor de patrulare în vederea menţinerii ordinii, liniştii şi siguranţei publice, precum şi pentru deplasarea operativă şi intervenţia rapidă la solicitările cetăţenilor, dar şi în fluidizarea şi controlul traficului rutier. Poliţiştii le vor utiliza în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, atât în municipii şi oraşe ale judeţului, cât şi în mediul rural.

Autospeciale au rampe moderne de semnalizare, acustic şi optic, iar imaginea acestora este schimbată printr-o nouă colantare, foarte vizibilă şi uşor identificabilă. Astfel, mașinile cu noul branding sunt vizibile de la aproape 500 de metri, spre deosebire de actualul design care este vizibil de la aproximativ 200-300 de metri. În urma negocierii în cadrul acordului-cadru cu producătorul Dacia Renault, s-au obținut dotări suplimentare față de pachetul initial, iar noua colantare nu a presupus costuri în plus pentru Poliția Română, fiind inclusă în prețul de achiziție al autospecialei”, arată Poliția Română.

Trebuie spus că la începutul lunii iunie, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne au fost semnate acordurile de achiziţie şi furnizare a noilor autospeciale, peste 5.400 de autovehicule Dacia, de tip Duster şi Logan urmând a intra în dotarea Poliției Romane.

Aproape 2.100 de autospecialele au fost deja distribuite către subunitățile și serviciile operative din țară, din mediul urban și rural, urmând ca până la finele anului 2020 să mai intre în dotarea polițiștilor alte 3.300 de autospeciale noi. Autospeciale noi deja au ajuns și în Maramureș, putând fi văzute pe drumurile din județ.

FOTO argesulonline.ro

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here