CA LA MARAMU’ – Regal folcloric, anunțat în Săpânța

567

Maramureșul a fost luat cu asalt, în această vară, de valuri de turiști. Indiferent că vorbim despre români ori străini, aceștia au venit să ne viziteze frumusețile județului. Cap de afiș au fost, evident, Mocănița, Mănăstirea din Bârsana și renumitul Cimitir Vesel din Săpânța.

În comuna Săpânța nu ai loc să arunci un ac, spun autoritățile locale. Zilnic, vin turiști din țară și străinătate la unul din cele mai speciale obiective turistice din Maramureș. “E plin de turiști la noi. Nu mai încap nici mașinile. Se parchează inclusiv pe DN 19. Cam până în septembrie, locurile din pensiuni sunt rezervate. Singura soluție este cazarea la persoane private acasă”, a relatat, pentru AxaNews.ro, primarul comunei Săpânța, Gheorghe Stan.

# Festival în 15 și 16 august
Iar pentru că e vârf de sezon, administrația locală s-a gândit să le ofere celor veniți în comună, dar și localnicilor, un adevărat regal folcloric. “Ne pregătim acum pentru festival. El va avea loc în 15 și 16 august. În 15 vor urca pe scenă Ansamblul Săpânțana, în deschidere, dar și Grupul Iza (n.red. – care, recent, a făcut senzație la Untold, alături de Subcarpați), respectiv Ionică Ivan din Banat cu formația. În data de 16 august vor concerta Ansamblul Transilvania, Dumitru Dobrican, Maria Precup, Florin Gherman, dar și ansambluri din zona noastră, inclusiv de la vecinii din Câmpulung la Tisa. Spectacolele vor avea loc, ca și anul trecut, în fața Căminului Cultural, în centrul comunei. Locuitorii comunei Săpânța și turiștii veniți vor avea parte de folclor autentic”, a explicat Stan.

# Lucrări peste lucrări în Săpânța
Însă, până la distracție, este mult de muncă, iar autoritățile din Săpânța nu duc lipsă. “Zilele trecute, am depus, pentru licitație, proiectul de asfaltări, pe care îl avem pe PNDL. Au fost necesare unele avize, întrucât un tronson se suprapune cu DN 19. Sperăm să începem cât de repede lucrările, până cel târziu în septembrie. Este vorba despre un proiect în valoare de două milioane de euro, care prevede asfaltări pe șase kilometri de străzi locale. Lucrările presupun și șanțuri și rigole. Tot prin PNDL2 avem reabilitarea dispensarului uman, proiect în valoare de 175.000 de euro, la care s-au început lucrările. Urmează, cel târziu, până în septembrie – octombrie, proiectul la canalizare, pe care îl avem prin AFIR. Este vorba despre canalizare pe 12 kilometri, proiectul însumând un milion de euro fără TVA. Urmează, tot prin GAL Mara Gutâi, reabilitarea primăriei, care nu a început încă. Va însemna schimbarea acoperișului și dotări aferente, proiectul însumând 70.000 de euro plus TVA”, a conchis Gheorghe Stan.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here