BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ PENTRU ABSOLVENȚI – Tinerii maramureșeni caută un job care să le ofere… mult timp liber

440

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Maramureș a organizat azi, 19 octombrie, o nouă ediție a Bursei locurilor de muncă pentru absolvenți. Evenimentul s-a desfășurat la Casa Armatei din Baia Mare.

Interesul absovenților promoției 2018 pentru bursă a fost mai degrabă unul moderat, deși cei 33 de agenți economici prezenți la eveniment au oferit 695 de job-uri, dintre care 51 au fost adresate persoanelor cu studii superioare. Mai mult, tinerii băimăreni vor ca viitorul lor loc de muncă să nu le afecteze timpul liber.

„Sunt locuri de muncă disponibile în număr destul de mare. Ca începătoare știu că nu pot obține un salariu foarte mare. Important este să am în continuare mult timp liber”, a spus Andreea.

„Mă interesează foarte mult ca noul meu loc de muncă să nu-mi ocupe foarte mult timp. Salariul este pe planul al doilea”, a completat Daiana.

Interesul scăzut al tinerilor băimăreni pentru a-și găsi un loc de muncă a fost confirmat și de reprezentanții agenților economici prezenți la eveniment.

„Foarte puțini absolvenți ne-au cerut informații. Cred că au venit mai mult să vadă cam ce locuri de muncă sunt disponibile, nu neapărat să-și caute un job”, a declarat Dana Nacu, specialist Resurse umane, în cadul unei companii multinaționale.

# Bursa pentru absolvenți, asaltată de persoane mature

Deși evenimentul a fost dedicat, în principal, absolvenților promoției 2018, mai mult de jumătate dintre participanții la eveniment au fost persoane mature. Acestea s-au arătat mult mai interesate în a-și găsi un loc de muncă, decât tinerii.

„Eu abia am intrat în șomaj și am constatat că sunt locuri de muncă disponibile pentru mine. Vreau să lucrez în Vânzări și am depus mai multe CV-uri la firmele prezente aici”

„ Văd că sunt disponibile locuri de muncă în toate domeniile și voi accepta unul. Constat că nu este atât de greu să-ți găsești un job”, au spus două dintre participantele la bursă.

Ediția 2018 a Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți nu a mai avut amploarea celor din anii precedenți, atât în ceea ce privește numărul locurilor de muncă, cât și al participanților.

„Făță de 2017, când am avut 54 de agenți economici prezenți, acum doar 33 au participat la eveniment. De asemenea, numărul locurilor de muncă a scăzut cu 129, față de anul precedent. Partea bună este că job-urile oferite sunt mai de calitate”, a concluzionat Oana Oșanu, director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here