BURSA GENERALĂ A LOCURILOR DE MUNCĂ – Peste 400 de maramureșeni și-au căutat azi un loc de muncă

634

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Maramureş, a organizat azi, 20 aprilie, o nouă ediție a Bursei generale a locurilor de muncă. Evenimentul s-a desfășurat, atât în Baia Mare, la Casa Armatei, cât şi la Punctul de lucru al AJOFM Maramureș din Sighetu Marmaţiei.
Pentru evenimentul din acest an, au fost contactaţi peste 300 agenți economici dintre care, 285 angajatori pentru Baia Mare şi peste 35 pentru Sighetu Marmaţiei.

La eveniment au fost prezenți 53 de angajatori, 42 în Baia Mare și 12 în Sighetu Marmaţiei. Aceștia au oferit 430 de locuri de muncă (368 în Baia Mare şi 62 în Sighetu Marmaţiei). Din totalul job-urilor oferite, 81 au fost pentru șomerii cu studii superioare, iar 349 pentru cei cu studii medii. La ediția din acest an a bursei au participat peste 400 de maramureșeni (368 în Baia Mare și 65 în Sighetu Marmației).

Agenții economici au selectat 162 de persoane în vederea încadrării, iar 41 au primit repartiții și au fost angajate în ziua bursei.

Dintre persoanele angajate în ziua bursei, patru au studii superioare și au ocupat următoarele job-uri: asistent manager, secretar administrativ, agent vânzări și tehnician dentar. Celelalte persoane angajate (37) au studii studii medii și au obținut posturi în următoarele meserii:agent securitate, barman, electrician întreținere, vânzător, muncitor necalificat demolare clădiri, lucrător comercial, vânzător, muncitor necalificat la întreținere, operator CNC, tâmplar universal, montator mobilă, ospătar, camerista hotel, ajutor bucătar, ajutor ospătar, paznic, manipulant mărfuri, șofer autoturisme si camionete, constructor-montator structuri metalice, muncitor constructor, muncitor necalificat confecții, femeie serviciu .

De asemenea, în cadrul acestui evenimnet, reprezentanții AJOFM Maramureș au oferit informații agenților economici, șomerilor și tuturor persoanelor interesate, cu privire la subvențiile și facilitățile oferite de Legea nr.76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.
Măsurile prevăzute de prezenta lege au drept scop realizarea următoarelor obiective pe piața muncii;
– prevenirea șomajului și combaterea efectelor sociale ale acestuia;
– încadrarea sau reîncadrarea în muncă a persoanelor în căutarea unui loc de muncă;
– sprijinirea ocupării persoanelor aparținând unor categorii defavorizate ale populației;
– asigurarea egalității șanselor pe piața muncii;
– stimularea șomerilor în vederea ocupării unui loc de muncă;
– stimularea angajatorilor pentru încadrarea persoanelor în căutarea unui loc de muncă;
– îmbunătățirea structurii ocupării pe ramuri economice și zone geografice;
– creșterea mobilității forței de muncă în condițiile schimbărilor structurale care se produc în economia națională;
– protecția persoanelor în cadrul sistemului asigurărilor pentru șomaj.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here