BUNĂ ÎNȚELEGERE- 52 hectare de padure, retrocedate libotinenilor

1062

Primarul Lucia Butcure din Cupseni a reusit sa obtina, pentru locuitorii satului Libotin, cele aproximativ 52 de hectare de padure situate pe teritoriul Suciu de Jos. O situatie rara, dat fiind ca in Maramures exista nenumarate exemple, unele deja istorice, cu vechime de decenii, de diferende teritoriale majore: Borsa-Cârlibaba, Borsa-Moisei, Botiza-Poienile Izei etc.

Potrivit declaratiilor facute de edilul comunei Cupseni, sunt mai mult de doua decenii de când se încearca obtinerea acestei paduri. O buna întelegere, însa, între primarul din Cupseni si primarul comunei Suciu de Sus, Viorel Pasca, a dus la rezolvarea amiabila a situatiei. Astfel, la nivelul Comisiei Judetene de Fond Funciar s-a constatat doar legalitatea actelor si dosarul a fost validat, fiind dispusa retrocedarea. Viorel Pasca, primarul comunei Suciu de Sus, spune ca este o situatie normala si ca sunt oameni de buna credinta: „Sigur ca am retrocedat, au avut acte, chiar suntem de buna credinta. Mai putin cu 15 arii, unde au fost suprapuneri. N-am avut nici un fel de probleme si e normal asa! Fara discutii contradictorii, a venit primarita cu topograf, secretar, am lamurit. De altfel, tot la noi au primit si o pasune de 40 de hectare, in zona manastirii Breaza, primita in 1921 prin reforma agrara, pentru ca nu aveau atunci
pasune. La fel, nu ne-am impotrivit. Nu sunt facute inca titlurile, dar este pasunea lor!”, spune edilul.
Lucia Butcure nu neaga c-ar fi avut emotii: „N-au fost deloc razboaie, chiar fusesem avertizata, m-a speriat lumea. Nici vorba, apoi chiar am intrebat cum de! Colegul Pasca a spus ca noi am fost singurii care am venit corect, cu documente.”

Alexandru RUJA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here