NU SUNT BANI! – Buget insuficient pentru finalizarea DN 18 Baia Sprie – Sighet şi Moisei – Borşa

1552

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România a anunţat oficial că bugetul comunicat pentru anul 2018 este insuficient pentru finalizarea lucrărilor pe DN 18 Baia Sprie-Sighet, respectiv DN 18 Moisei – Borşa Şesuri. În toate aceste cazuri, susţine CNAIR, s-a solicitat suplimentarea bugetului.

În ceea ce priveşte contractul 6R11/03.08.2011 – Reabilitare DN18 Baia Mare – Sighetu Marmaţiei, datorită bugetului insuficient alocat pentru anul 2017 perioada de execuţie a lucrărilor a fost extinsă, termenul de finalizare estimat fiind anul 2018, iar acum CNAIR spune că vom avea un nou termen de execuţie. Stadiul fizic al lucrărilor la acest tronson de drum este de 93%, iar cel financiar la 80%.

Cât priveşte reabilitarea DN18 LOT 1 Moisei – Borşa şi reabilitare DN18 LOT 2 Borşa – Şesuri, ştim clar că aceste două tronsoane de drum nu vor fi gata în acest an. Dacă în cazul primului avem un stadiu fizic al lucrărilor de 58%, respectiv 55% financiar, în cazul lotului 2 stadiul fizic al lucrărilor este de 70%, iar cel financiar de 42%.

Primarul din Moisei, Toader Şteţcu, a declarat, pentru AxaNews.ro, că dacă lucrările nu se vor finaliza în acest an atunci va începe a se distruge şi ceea ce s-a lucrat până acum. Totuşi şoferii pot circula pe asfalt turnat pe zona Moisei şi Borşa, peste Pasul Prislop.

“Eu nu am ce să comentez. Ce aş putea spune? Este clar că dacă nu finalizează    în acest an se distruge şi ce au lucrat deja. Sunt zone aici, pe Moisei, unde avem pericol real de accidente. Să facă rigolele şi să facă cumva să prevină accidentele de circulaţie care se pot produce oricând. Au început să lucreze ici, colo, dar de acum ar trebui să dea drumul serios la muncă. Guvernul se tot laudă cu bani, constructorii spun că nu sunt bani. Pe cine să mai crezi? Poate aşteaptă să finalizeze drumul înainte de alegeri”, a spus Şteţcu.

Dragoş HOJDA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here