BUGET DE STAT – Maramureșenii, bun-platnici la Finanțe în luna iunie

109

Realizarea veniturilor bugetare pe luna iunie a acestui an a fost prezentată de către conducerea Administrației Finanțelor Publice Maramureș în cadrul ședinței privind încasările la bugetul general consolidat al statului. Călin Chilat, directorul Finanțelor Maramureș, a precizat că în iunie 2019 au fost realizate încasări nete în valoare de 180,319.467 lei.

La bugetul de stat a fost înregistrată o creștere a cuantumului încasărilor cu 22.206,071 lei față de luna iunie 2018. Încasări mai mari au fost și la bugetul asigurărilor sociale de stat, scădere fiind înregistrată la bugetul fondului pentru șomaj, dar și la cuantumul sumelor colectate la bugetul asigurărilor sociale de sănătate. Chilat a reamintit că în vederea menținerii volumului încasărilor bugetare, precum și în vederea recuperării arieratelor acumulate, în perioada următoare se va face o analiză punctuală a operatorilor economici cu plăți consistente la buget în trecut și care înregistrează în prezent un grad scăzut de conformare la plată, pentru identificarea cauzelor neplății la termen, intensificarea acțiunilor de identificare a unor noi contribuabili care pot fi beneficiarii unor eșalonări la plată.

În plus, se va face o monitorizare a măsurilor de executare silită întreprinse în cazul contribuabililor care înregistrează obligații restante mai mari de 30 de zile, instituirea de sechestre bunuri, acolo unde se poate.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here