BUCURIE ÎN RÂNDUL POLITICIENILOR CONSUMATORI – Proiect de lege prin care să fie eliminate pedepsele penale pentru consumul propriu de droguri

58

Liderul USR, Dan Barna, a anunțat că partidul pe care îl conduce va propune un proiect prin care să fie mai clară diferența dintre traficul și consumul de droguri și să se elimine pedepsele penale pentru consumul propriu. Barna precizează totodată că va fi stabilită o procedură mai clară pentru discutarea proiectelor de lege depuse de USR.

“Precizările vin după ce Parlamentul a reincriminat deținerea de etnobotanice prin votarea unei legi inițiate deputata USR Lavinia Corina Cosma, la care s-au raliat zeci de parlamentari de la aproape toate partidele politice. Camera Deputaților – în calitate de cameră decizională – a decis adoptarea unui proiect de lege prin care deținerea de etnobotanice este din nou pedepsită penal, cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă”, scrie g4media.ro.

„Am primit multe mesaje legate de proiectul colegei noastre, deputata Lavinia Cosma care reglementează produsele etnobotanice. Era probabil nevoie de o prezentare mai largă a inițiativei. Poziția mea personală exprimată în mai multe rânduri, dar și poziția USR este că accentul trebuie pus pe combaterea traficului de droguri de mare risc, pe informare și pe sprijin pentru cei dependenți. Criminalizarea consumului de droguri nu face decât să vulnerabilizeze suplimentar pe cei aflați în situații de dependență. USR va susține un proiect de lege prin care să fie mai clară diferența dintre traficul și consumul de droguri și să se elimine pedepsele penale pentru consumul propriu”, a scris Dan Barna pe Facebook.

 

1 COMENTARIU

  1. Pai daca nu sunt in stare sa ofere locuri de munca decente macar sa inceapa tineretul sa se drogheze, nu ? Sistemul capitalist este in cadere libera …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here